Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianske talenty vo vynovených budovách: Rukávy si vyhrnuli aj učitelia, FOTO

Základná umelecká škola sa venuje žiakom už takmer 67 rokov. Jej absolventi sa často ocitajú v žiare reflektorov.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske talenty vo vynovených budovách: Rukávy si vyhrnuli aj učitelia, FOTO
10
Galéria
Zdroj: ZUŠ Šaľa

V súčasnosti v Základnej umeleckej škole v Šali (ZUŠ) môžu záujemcovia rozvíjať svoje umenie vo výtvarnom, hudobnom, literárno-dramatickom či tanečnom odbore. Preto, aby mali čo najkvalitnejšie podmienky, je potrebné aj dobré zázemie. Budovy, v ktorých škola sídli, patria k tým starším a tak občas potrebujú renováciu. Aby aj v ďalších rokoch boli miestom budúcich talentov, vlani vedenie pristúpilo k čiastočným opravám.

Rekonštrukcia

Staršie budovy si už dlhšiu dobu vyžadovali investície na rekonštrukciu učební. Po oprave poškodenej strechy sme naplánovali vlani v spolupráci so zriaďovateľom výmenu pôvodných elektrických rozvodov, ktoré nespĺňali súčasné normy a požiadavky. Rozhodli sme sa rozšíriť rekonštrukciu o výmenu zvukovej izolácie a niekoľkých podlahovín v učebniach,“ objasnila nám riaditeľka ZUŠ Šaľa Nora Valentínová.

Vlastnými rukami

Učitelia sami priložili ruku k dielu. Pripravili všetky učebne na rekonštrukčné práce. Po tom, čo sa v budovách vykonali potrebné elektrické a murárske práce a nutné opravy, zveľadili aj učebné a chodbové priestory. Obidve budovy školy sú tak kompletne vymaľované.

Podľa riaditeľky školy, priestory vybavili modernými doplnkami. „Nakúpili sme nový školský nábytok do viacerých učební a do zborovne. Všetci zamestnanci sa zapojili do veľkého upratovania, povyhadzovali starý a poškodený nábytok a iné nepotrebné veci do troch kontajnerov,“ spresnila Nora Valentínová a zároveň dodala, že pocity pri zariaďovaní boli neopísateľné a ešte aj teraz si zdravšie a krajšie prostredie vylepšujú estetickými prvkami.

Veľký balík

Rozsiahla rekonštrukcia zhltla veľký balík peňazí. Aj keď sa zuškári akokoľvek snažili ušetriť, potrebovali viac financií. „Preto sa chcem touto cestou poďakovať nášmu zriaďovateľovi mestu Šaľa, rodičom našich žiakov a všetkým sponzorom, ktorí sa pričinili o modernizáciu našej Zuš-ky,“ dodala riaditeľka školy.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si pozrite zábery z vlaňajšej rekonštrukcie ZUŠ v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Šalianske talenty vo vynovených budovách: Ruku k dielu priložili učitelia, FOTO
10
Galéria
Zdroj: ZUŠ Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM