Zlatica Gregorová Rôzne

Šalianske dediny rozbiehajú brigády: Zapoja sa do aktivít ku Dňu Zeme

S prebúdzajúcou sa jarnou prírodou sa nám stále viac chce vybehnúť do záhrad. Strihanie aj čistenie záhonov je prvoradé.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske dediny rozbiehajú brigády: Zapoja sa do aktivít ku Dňu Zeme
Foto: Zlatica Gregorová

Chvíle pohody spojené s prácou sa o niekoľko mesiacov naplno ukážu v podobe poriadnej úrody. Jarné čistenie záhrad aj okolia domov či verejných priestranstiev sa už tradične spája s akciami ku Dňu Zeme. I keď si tento sviatok pripomíname v apríli, už teraz sa môžu obyvatelia Močenku a Vlčian tešiť na zaujímavé aktivity.

Deň Zeme v Močenku

Na Obecnom úrade v Močenku sa spolu s Poľovníckym združením Zálesie rozhodli i tento rok pokračovať v prospešnej činnosti. V sobotu 23. marca zorganizujú Obecný deň Zeme 2019. Zapojiť sa vyzývajú každého, kto by chcel prispieť k čistote životného prostredia. Ako obec informuje, „už o 8.30 hod. sa začne brigáda zameraná na vyčistenie intravilánu našej obce. Zraz účastníkov bude pri poľovníckej chate Diana.“ Usporiadatelia pre všetkých zabezpečia vrecia aj kontajnery a taktiež aj chutný guláš.

Aj vo Vlčanoch vybehnú do ulíc a zapoja sa do Veľkého jarného upratovania. Akciu usporadúva obec spolu s poslancami a miestnymi organizáciami a konať sa bude 23. marca 2019. Organizá­torižiadajú všetkých obyvateľov obce, aby sa zapojili v čo najväčšom počte do tejto tradičnej jarnej akcie a snažili sa upratať okolie svojho domu, dvor a záhradku.“

Dobrovoľníkom zelená

Na akciu pozývajú aj ďalších dobrovoľníkov, aby sa o 8.00 hod. dostavili pred obecný úrad, kde dostanú vrecia aj informácie, ktorým smerom v dedine sa môžu uberať a čistiť ju od neporiadku. Každý účastník dostane aj občerstvenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM