Zlatica Gregorová Iné športy

Šaľan Daniel Kováč uspel na medzinárodnom podujatí: Bronz na chodeckom mítingu!

Sedemnásť ročný Daniel je dobrým príkladom toho, že aj dorast s neveľmi ideálnym zázemím si môže plniť sny. S vytrvalosťou sa dostanú aj na najvyššie piedestály.

Ilustračný obrázok k článku Šaľan Daniel Kováč uspel na medzinárodnom podujatí: Bronz na chodeckom mítingu!
Zdroj: Mesto Šaľa

Lásku k chodeckému športu získal dávnejšie a usilovnosťou sa pomaličky prepracoval na šikovného športovca, reprezentujúceho naše mesto.

Podpora mesta

Pod palcom ho má tréner Peter Mečiar, ktorý trénoval aj Mateja Tótha. Podľa hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej chodec Daniel „ako 16-ročný získal dve medaily na Majstrovstvách SR v atletike v chôdzi juniorov a reprezentoval Slovensko na Európskom pohári juniorov na Majstrovstvá sveta do 17 rokov v Keni – Nairobi. V januári tohto roka sa stal majstrom Slovenska v hale v kategórii dorastu.“ Jeho športové súťaženie podporuje i Mesto Šaľa finančnými prostriedkami.

Nedávno sa Daniel Kováč z Atletického oddielu ŠK ŠOG Nitra zúčastnil Banskobystrického chodeckého mítingu – 2. ročníka Medzinárodných pretekov v atletickej chôdzi.

Bronzová priečka

Preteky sa konali 29. septembra 2018 v Banskej Bystrici. Šaľan Daniel pretekal v kategórii Muži na 10 km a podarilo sa mu umiestniť na 3. mieste.

Naj výkon podujatia

Ako uvádza sala.sk,zverenec trénera Mečiara na 10 km zašiel výkon 43:49 čim si zlepšil takmer o minútu osobný rekord a zaradil sa na štvrté miesto tohtoročných európskych tabuliek dorastencov do 18 rokov. Jeho výkon bol vyhodnotený ako najlepší výkon podujatia za čo dostal krásny pohár.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM