Správy

Šaľa sa pripravuje na testovanie: Radnica stále hľadá dobrovoľníkov

Prípravy na testovanie v Šali vrcholia. Vedenie mesta potrebuje ďalších dobrovoľníkov.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa sa pripravuje na testovanie: Radnica stále hľadá dobrovoľníkov
15
Galéria
Foto: Roman Oravec / Zdroj: Mesto Nitra

„Od stredy 27. januára 2021 sa občania budú musieť do práce, či do prírody preukázať negatívnym výsledkom antigénového testu alebo PCR testu. Vláda SR zároveň oznámila aj predĺženie zákazu vychádzania do nedele 7. februára 2021," informuje mesto Šaľa.

V meste vznikne 16 odberných miest s antigénovými testami. 10 z nich bude v Šali a 6 vo Veči. Vedenie mesta teraz hľadá pomocníkov, ktorí by pomohli zabezpečiť testovanie.

„Mesto Šaľa už finalizuje jednotlivé odberné tímy. V tejto chvíli však ešte stále hľadáme dobrovoľníkov, ktorí majú záujem pomôcť na skríningovom celoplošnom testovaní v dňoch 22. – 24. januára 2021 (piatok, sobota, nedeľa). Dobrovoľníci budú finančne ohodnotení," informuje mesto Šaľa.

Radnica preto vyzvala ľudí, ktorí majú záujem pomôcť, aby dali o sebe vedieť na email prednosta@sala.sk.

„Tak ako zdravotníci a administratívni pracovníci, aj dobrovoľníci sú dôležitou súčasťou testovania. Spoločnými silami to opäť zvládneme. Mesto v tejto chvíli ešte zabezpečuje všetky ostatné záležitosti spojené s testovaním, ako je likvidácia odpadu, materiálne zabezpečenie, ochranné pomôcky pre zdravotníkov, dobrovoľníkov a administratívnych pracovníkov, dezinfekčné prostriedky, dezinfekciu odberových miest, stravu a ďalšie záležitosti," dodáva vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Šale a okolia

V OBRAZOCH: Plošné testovanie v Šali
15
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM