Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa podporuje EKO zlepšenia: Elektroodpad skončí v kontajneroch, na to určených

Od 8. decembra 2016 sú rozmiestňované po meste nové kontajnery, ktoré sú určené na elektroodpad ako napr. kalkulačky, telefóny a všetko, čo tam patrí.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa podporuje EKO zlepšenia: Elektroodpad skončí v kontajneroch, na to určených
Zdroj: TASR

Tri kontajnery pribudli vo Veči na uliciach Dóžovej vedľa kultúrneho strediska, na Hollého na stojisku kontajnerov pred ZŠ J. Hollého a v stojisku kontajnerov oproti predajni MIK, uvádza sa na webovej stránke mesta sala.sk.

"Do stacionárnych kontajnerov s bubnovým vhadzovacím otvorom a schránkou na batérie a akumulátory môžu občania okrem iného vhadzovať rádiá, telefóny, videokamery, menšie elektrické náradie, kalkulačky a podobne – v zásade všetky drobné veci, ktoré sú v domácnostiach využívané na elektrinu. Občania mali doteraz možnosť odovzdávať elektroodpad v predajniach elektroniky alebo v zberných dvoroch, nové kontajnery ale túto službu domácnostiam priblížia omnoho viac. Zároveň predpokladáme aj zvýšený zber elektroodpadu, ktorý predtým mnohokrát končil aj v komunálnom odpade,“informuje na webe mesta sala.sk hovorkyňa mesta Alexandra Szabová.

Pracovníci firmy, ktorá je na rozvoz kontajnerov určená, umiestnia ďalšie na nasledovných uliciach: ulici SNP pri OC LUX, Vajanského a na Hornej a Mostovej ulici. V najbližších dňoch pribudnú v Šali posledné tri kontajnery na ulicu B. Němcovej, Kukučínovu a Novomeského.

„Občania mesta dostanú v dohľadnom čase podrobné informácie o zbere drobného elektroodpadu, o ktorých budeme už čoskoro informovať,“kon­štatuje na webe mesta sala.sk Edita Haládiková z referátu životného prostredia MsÚ.

Viac si môžete prečítať tu: V ŠALI PRIBUDLI KONTAJNERY NA ELEKTROODPAD

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM