Správy

Šaľa podporí oblasť športu: Na dotácie vyčlenila 10-tisíc eur

Máte záujem o zlepšenie oblasti športu v meste Šaľa? Možno aj vás zaujme zverejnená výzva.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa podporí oblasť športu: Na dotácie vyčlenila 10-tisíc eur
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Šaľa vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Šaľa pre oblasť športu pre rok 2021.

Cieľom je podľa radnice „Zvýšiť záujem verejnosti o športovanie a tým podporiť zdravý životný štýl obyvateľov mesta Šaľa, podpora športovo-talentovanej mládeže, podpora športu na školách, rozvoj športu pre všetkých a podpora projektov, ktoré sa podieľajú na prezentácii mesta v národnom i medzinárodnom meradle."

O dotácie môže žiadať právnická a fyzická osoba – podnikateľ so sídlom alebo trvalým pobytom na území mesta Šaľa. Rovnako právnická a fyzická osoba – podnikateľ, ktorá vykonáva činnosť na území mesta alebo poskytuje služby Šaľanom. „Dotácia môže byť poskytnutá iba tým žiadateľom, ktorí nemajú právoplatne uložený trest zákazu prijímať dotácie alebo subvencie alebo nemajú právoplatne uložený trest zákazu prijímať pomoc a podporu poskytovanú z fondov Európskej únie," píše sa vo výzve.

Medzi oprávnené aktivity sa zaraďuje podpora vytvárania podmienok na rozvoj športovo-rekreačných aktivít obyvateľov mesta, podpora športových podujatí pre verejnosť, propagácia mesta v rámci Slovenska a v zahraničí, podpora skvalitňovania športovej prípravy na školách, podpora výkonnostného a vrcholového športu, vytváranie a skvalitňovanie podmienok pre budovanie mládežníckej základne a podobne.

Pomoc je poskytovaná ako dotácia – nenávratný finančný príspevok, pričom dotácie do výšky 200 eur schvaľuje primátor, nad túto sumu už o udelení dotácie rozhodujú poslanci mestského zastupiteľstva.

Celková výška dotácií pre oblasť športu pre rok 2021 je 10 000 eur.

Záujemcovia môžu svoje žiadosti o dotácie v oblasti športu doručiť do 28. mája 2021.

Všetky detailné informácie a kontakty nájdete na stránke mesta v informáciách o výzve.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Šale a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM