Zlatica Gregorová Samospráva

Šaľa má osvetlené priechody: Pomohli aj ministerské dotácie

Počas projektu Zvýšenie bezpečnosti na cestách, v meste osvetlili cestné zebry. Zamedzili tak nepríjemným kolíziám.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa má osvetlené priechody: Pomohli aj ministerské dotácie
Foto: Zlatica Gregorová

Osvetlených bolo celkovo jedenásť šalianskych priechodov na hlavných mestských tepnách. Financovanie projektu sa okrem vkladu Mesta Šaľa, podarilo zabezpečiť aj vďaka dotácii z Ministerstva vnútra SR. Priechod na Kráľovskej ulici, kde stavajú mestské bytové domy, ale aj na Štúrovej ulici. Ministerské financie umožnili vybudovanie osvetlenia práve na týchto dvoch priechodoch.

Prispel aj poslanec

„Mesto na štyri stožiare s LED svetlom získalo dotáciu vo výške viac ako 17– tisíc eur. Nad dvoma priechodmi osadilo mesto dva páry stožiarov s príslušným osvetľovacím telesom. Mesto sa malo na výdavkoch v súvislosti s projektom „Osvetlenie dvoch priechodov pre chodcov v Šali“ spolupodieľať sumou vo výške takmer 1000 eur. Aj tieto zdroje sa podarilo získať z mimorozpočtových zdrojov – darovacou zmluvou ich dostalo mesto od poslanca Miroslava Geru,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Osadili stožiare

K bezpečnosti, lepšej viditeľnosti aj zamedzeniu kolízií v okolí cestných priechodov prispelo Mesto Šaľa vybudovaním stožiarov na uliciach: Nitrianska, SNP, P. Pázmánya, Dolná ulica, Vlčanská, Kráľovská, Štúrova, Hlboká ulica a ich priľahlých križovatkách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM