Správy

Šaľa chce oživiť artézsku studňu: Vodári začínajú s jej rozsiahlym čistením

Vodári začínajú s rozsiahlym čistením artézskej studne na Vlčanskej ulici v Šali. Práce budú prebiehať počas celého týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa chce oživiť artézsku studňu: Vodári začínajú s jej rozsiahlym čistením
Zdroj: Mesto Šaľa

Západoslovenská vodárenská spoločnosť začne v spolupráci s mestom Šaľa práce na revitalizácii artézskej studne na Vlčanskej ulici v Šali. Ako uviedla Erika Kollerová z mestského úradu, práce sa majú začať v priebehu pondelka.

Vodári ešte vo februári prečistili vrt studne, prietok vody sa tam však zlepšil iba minimálne.

„Monitoring špeciálnymi kamerami odhalil potrebu prečistenia celého potrubia vedúceho od vrtu až po studňu. Jeho dĺžka môže byť aj sto metrov. Potrubie je plné nánosov, ktoré bránia hladkému prietoku vody,“ uviedla Kollerová.

Rozbory po ukončení prác

Ako povedala technická riaditeľka Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti v Nitre Monika Budaiová, rozsiahle čistenie potrubia sa bude vykonávať počas celého týždňa.

„Veríme, že práce prinesú výsledok vo forme tečúcej vody,“ skonštatovala. „Či bude voda aj pitná, ukážu jej rozbory po ukončení prác,“ doplnil mestský úrad.

Vodári už pred časom podobne revitalizovali artézsku studňu na Hornej ulici. „Voda tam už takmer netiekla. Po prečistení potrubia sa zvýšila výdatnosť studne na sedem decilitrov za sekundu a ľudia tam dnes môžu túto vzácnu vodu využívať. Verím, že rovnako úspešne dopadnú aj práce na Vlčanskej ulici,“ dodala Budaiová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM