Správy

Roman dohliada na bezpečnosť detí na priechodoch: V Šali hľadajú ďalších dobrovoľníkov

Romana poznajú rodičia a aj ich deti. Pri svojej dobrovoľníckej činnosti potrebuje stopercentné reflexy.

Ilustračný obrázok k článku Roman dohliada na bezpečnosť detí na priechodoch: V Šali hľadajú ďalších dobrovoľníkov
4
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

„Pán Roman Hátaš dbá o to, aby sa naše-vaše deti dostali v bezpečí do školy. Už roky pomáha mestskej polícii na priechodoch pre chodcov. Spoznáte ho podľa oranžovej vesty, zastavovacieho terču v ruke a podľa milého úsmevu. Stráži deti bez ohľadu na to, či prší, fúka a či je vonku –10 alebo +10 stupňov Celzia," prezradila Erika Kollerová, referent pre komunikáciu MsÚ Šaľa.

Dostal ocenenie

Romana Hátaša môžete stretávať na priechode pre chodcov na Dolnej ulici už šesť rokov. Podľa Kollerovej s dobrovoľníctvom na priechodoch začal ešte pred viac ako 20-timi rokmi. „Už keď s tým začínal pán Belický ako náčelník mestskej polície, vtedy hľadali dobrovoľníkov. V tom čase som chodil k priechodu pri Kauflande, keď tam ešte neboli semafory,“ prezradil skúsený dobrovoľník.

Neskôr si našiel prácu, ktorá sa s činnosťou na priechodoch nedala skĺbiť. Hneď ako sa naskytla príležitosť, vrátil sa vypomáhať policajtom v uliciach Šale.

„Pracujem na zmeny, takže viem prísť, iba keď mám poobednú. Po nočnej si netrúfam, tie reflexy nie sú také. Službu teda mám jeden alebo dva týždne do mesiaca,“ priblížil pán Hátaš. Jeho dlhoročná dobrovoľnícka práca neostala bez povšimnutia. Na oslavách 30. výročia založenia Mestskej polície v Šali získal na jeseň minulého roka ocenenie.

Prečítajte si tiež

Hátaš hovorí, že s disciplínou vodičov je to rôzne. Počas „služby“ musí byť v strehu a mať stopercentné reflexy a reakcie.

Máte záujem?

„Sme mu veľmi vďační, je to pre nás obrovská pomoc. V súčasnosti strážime počas školského roka denne od 7.15 do 8.00 hod. na štyroch priechodoch. Uvítali by sme, keby sa k nám pridali dobrovoľníci, mohli by sme tak pridať ďalšiu lokalitu. Okrem obetavosti a zodpovednosti si ale táto práca vyžaduje pravidelnosť. Rodičia sa na nás spoliehajú, že na danom priechode niekto dáva na deti pozor, preto sa nemôže stať, že raz priechod strážime, inokedy nie,“ povedal náčelník Mestskej polície v Šali Peter Krokavec.

„Ak by ste mali chuť pomôcť pri priechodoch, neváhajte kontaktovať mestskú políciu. Konkrétne informácie vám poskytne náčelník Peter Krokavec alebo jeho zástupca Miroslav Martinček na tomto telefónnom čísle: 031 770 67 77," vyzvala Erika Kollerová, referent pre komunikáciu MsÚ Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

OBRAZOM: Roman Hátaš dohliada na bezpečnosť detí v Šali
4
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM