Zlatica Gregorová Rôzne

Redakčné víkendové tipy: Ako čo najlepšie stráviť voľno v Šali a okolí?

Blíži sa posledné aprílové voľno a tak si treba príjemne užiť. V našom okrese vypukne víkend nabitý športovým aj spoločenským programom.

Ilustračný obrázok k článku Redakčné víkendové tipy: Ako čo najlepšie stráviť voľno v Šali a okolí?
Zdroj: Pixabay.com

Nebude chýbať festival, koncert ani veľké jazdecké podujatie či športové zápasy. Stačí si len vybrať podľa svojho gusta.

KULTÚRA

OLDIES PARTY

27. apríl 2019, 22.00 hod., DK Šaľa

Vypočuť si hity 60., 70. a 80.- tych rokov si môžete priamo v našom meste. Zaspomínať si pri tých najväčších hitoch mladosti a popritom si výborne zatancovať. To všetko sľubuje party, ktorú bude viesť DJ Boďo.

ŠAĽAFEST

28. apríl 2019 o 14.00 hod., areál futbalového štadióna v Šali

Dana Dogáňová a poslanec mestského zastupiteľstva a zastupiteľstva NSK Róbert Andráši v spolupráci s mestom Šaľa organizujú II. ročník zábavného benefičného podujatia. Výťažkom z podujatia chcú prispieť na pomoc chorej Elliske (3) z Močenka. V programe vystúpia: Lucinka z Fidorkova, Little princess cheer s Hýbankou Dankou a spevácka skupina Hviezdička, Kaidžas, David Bend, Two seconds, Enkláva, El Rigo, Salsation Šaľa, Kapela Dora a DJ Lari. Šaľafestu sa zúčastnia aj organizácie z partnerského mesta Oroszlán , tešiť sa môžete aj na varenie gulášu, súťaž Naj cool auto a mnoho iného.

VEĽKONOČNÝ KONCERT

28. apríl 2019, 15.00 hod. v Kostole sv. Rodiny vo Veči

Spríjemniť si sviatočný čas prichádzajú členovia Občianskeho združenia Večania a Farský úrad Veča v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom Šaľa. V hre na organ sa predstaví Samuel Mihálik, vystúpia aj členovia z Detského speváckeho zboru zo Základnej umeleckej školy v Šali a tešiť sa môžete aj na zoskupenie Krédo pri ECAV Diakovce.

ŠPORT

Hádzaná

26. apríl 2019, 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

Hráčky HK Slovan Duslo Šaľa sa predstavia na domácej palubovke. Privítajú tím z Prešova a vy ich môžete prísť podporiť poriadnym potleskom.

MOL Liga žien 2018/ 2019

HK Slovan Duslo Šaľa – ŠŠK Prešov

Futbal

27. apríl 2019, 16.00 hod., FK Veča

Oblastný futbalový zväz Nitra VI. liga ObFZ NR 

  • FK Betonáris Šaľa – TJ Družstevník Vráble – Horný Ohaj

27. apríl 2019, 16.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 Západoslovenský futbalový zväz   III. liga TIPOS 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – TJ KOVO Beluša

26. apríl 2019, 16.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz  U9 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK Šurany

26. apríl 2019, 17.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz  U 11 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK Šurany

27. apríl 2019, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz  II. liga MŹ U13 ZsFZ

  • FK Slovan Duslo Šaľa – Spartak Myjava a.s.

27. apríl 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz  II. liga SŽ U15 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – Spartak Myjava a.s.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

26.-27. apríl 2019, 20.00 hod.

Avengers: Endgame (Avengers: Endgame)

Réžia: Anthony Russo, Joe Russo  •  Hrajú: Chris Evans, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Josh Brolin, Karen Gillan, Gwyneth Paltrow, Sebastian Stan, Brie Larson, Evangeline Lilly, Jon Favreau, Paul Rudd, Don Cheadle, Dave Bautista, Katherine Langford, Bradley Cooper a ďalší

Po ničivých udalostiach v Avengers: Infinity War (2018) je vesmír v ruinách. S pomocou zostávajúcich spojencov sa Avengers znova zhromaždia, aby odvrátili akcie Thanosa a obnovili poriadok vo vesmíre

27. apríl 2019, 18.00 hod. 28. apríl 2019, 16.00 hod.

Mia a biely lev (Mia et le lion blanc)

Réžia: Gilles de Maistre  •  Hrajú: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Brandon Auret, Ryan Mac Lennan

Rodinné dobrodružstvo o dievčati a jej priateľstve s bielym levom. Jedenásťročná Mia dostane malého bieleho leva a stanú sa z nich nerozluční kamaráti. Keď ale trochu podrastú a prestanú byť mláďatá, musia spolu utiecť do africkej divočiny, aby vzácne zviera zachránili pred lovcami trofejí. Výnimočný film z africkej prírody vznikal plné tri roky a počas nich sa z filmového príbehu stal skutočný.

27. apríl 2019, 16.00 hod.

Hľadá sa Yeti (MISSING LINK)

Predstavujeme vám pána Spojku! Výška 2 metre a 40 centimetrov, hustá srsť, váha 280 kilogramov – ale nedajte sa oklamať jeho vzhľadom…je neuveriteľne milý a srší vtipom. Všetci diváci, ktorí prídu do kina na film HĽADÁ SA YETI si ho zamilujú. Jeho dobrodružstvo začína vo chvíli, keď sa unavený z večnej samoty uprostred divočiny rozhodne napísať list nebojácnemu prieskumníkovi sirovi Lionelovi Frostovi. Prosí ho v ňom, aby mu pomohol nájsť vzdialených súkmeňovcov, ktorí žijú v tajomnom údolí Šangri-La.

28. apríl 2019, 20.00 hod.

Kliatba kvíliacej ženy (The Curse of La Llorona)

Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou… a jej metódy čoraz desivejšími. V 70-tych rokoch 20teho storočia sa La Llorona v Los Angeles zakráda nocou – za deťmi.

28. apríl 2019, 18.00 hod.

Zamilovaná Gloria (Gloria Bell)

Réžia: Sebastián Lelio  •  Scenár: Se­bastián Lelio, Alice Johnson Boher  •  Producent: Juan de Dios Larraín, Pablo Larraín, Sebastián Lelio  •  Hudba: Matthew Herbert  •  Hrajú: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Jeanne Tripplehorn, Sean Astin

Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM