Zlatica Gregorová Správy

Projekt rodinných domov Pekná cesta: Začína sa stavebné konanie

Ešte v minulom roku 2016 stavebníci oboznámili Mesto Šaľa s projektom Individuálnej bytovej výstavby. V týchto dňoch bude ústne pojednávanie k nej.

Ilustračný obrázok k článku Projekt rodinných domov Pekná cesta: Začína sa stavebné konanie
Zdroj: TASR

Vlani v júni mesto vydalo rozhodnutie o využívaní územia aj umiestnení stavby IBV Šaľa Pekná cesta a Technická infraštruktúra. V týchto dňoch sa začína stavebné konanie.

30 rodinných domov

Ako už názov napovedá, stavebníci sa rozhodli vybudovať rozsiahly komplex viacerých domov. Konkrétne pôjde o tridsať samostatne stojacich rodinných domov. K nim budú prináležať aj inžinierske siete a vybudovanie nových prístupových komunikácií. Podľa dostupných informácií sa budúca IBV Pekná cesta nachádza v extraviláne nášho mesta neďaleko rieky Váh. V rámci výstavby tu vybudujú chodníky, umiestnia verejné osvetlenie a po dokončení stavebných prác počítajú aj s úpravou zelených plôch.

Umiestnia plynovod

Mesto Šaľa v týchto dňoch zverejnilo oznam o začatí stavebného konania k predmetnej výstavbe. Jeho účastníci sa budú môcť vyjadriť s plánovanej výstavbe plynovodu. To by mali zrealizovať po skončení konania. Keďže potrubia sa budú umiestňovať v stavebnej lokalite s tam rastúcimi stromami, ktoré tvoria prekážku pri vedení plynových potrubí, bude nutné ich odstrániť. Stavebník ich chce nahradiť vo väčšom množstve. „Pri realizácii dôjde k výrubu 37 stromov, ktoré sa nahradia výsadbou novej zelene v počte 132 ks, informuje šaliansky magistrát.

Pojednávanie v októbri

Uvedenú žiadosť mesto prerokuje v ústnom pojednávaní. To stanovilo na 20.10.2017 o 10­.00 hod. so stretnutím pozvaných na Mestskom úrade v Šali – Stavebný úrad. „Účastníci stavebného konania môžu svoje námietky uplatniť najneskôr pri tomto ústnom pojednávaní, inak sa na ne nebude prihliadať. V rovnakej lehote môžu oznámiť svoje stanovisko dotknuté orgány a organizácie,“in­formuje mesto na svojom webe.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM