Zlatica Gregorová Samospráva

Primátor navštívil valné zhromaždenie Smart Cities klubu: Prezentoval mesto Šaľa

Smart Cities klub je občianskym združením, ktoré ponúka partnerskú spoluprácu mestám. Stane sa tak, keď sa k nim pričlenia.

Ilustračný obrázok k článku Primátor navštívil valné zhromaždenie Smart Cities klubu: Prezentoval mesto Šaľa
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Náplňou činnosti združenia je aktívna pomoc v rôznych oblastiach života, či už ide o uplatňovanie technológií v mestách, ale aj skvalitňovanie života obyvateľov. Na ponuku združenia kývla aj Šaľa a to s podporou mestských poslancov v máji 2017.

Návšteva primátora

Nedávno primátor mesta Jozef Belický navštívil obec Bystrá. Práve tam sa 25. apríla 2019 konalo Valné zhromaždenie Smart Cities Klubu. Zástupcovia miest prezentovali to, čo sa im za posledné obdobie podarilo uskutočniť v rámci spolupráce s týmto združením. Mesto Šaľa v uplynulom čase uskutočnilo viacero projektov aj modernizácií, takže bolo o čom rozprávať. Prítomní si vypočuli aj to, ako združenie hospodárilo v minulom roku, aj čo všetko má v pláne uskutočniť aktuálne.

Primátor mesta Šaľa Jozef Belický prítomným predniesol, do akej miery a aké projekty boli zrealizované. Uviedol i prínos združenia pre mesto.

Čestní hostia

„Valného zhromaždenia Smart Cities klubu sa zúčastnilo aj niekoľko čestných hostí: Miriam Letašiová, generálna riaditeľka Sekcie podnikateľského prostredia a inovácií Ministerstva hospodárstva SR, František Kašický, veľvyslanec s osobitným poslaním pre granty Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru, Nórskeho finančného mechanizmu a Švajčiarskeho finančného mechanizmu, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, primátor Žiliny Peter Fiabáne, Juraj Bugala, podpredseda Úradu pre verejné obstarávanie a Ondrej Lunter, podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja," uvádza klub.

Zhromaždenie v Šali?

Okrem šalianskeho primátora Jozefa Belického sa rokovania zúčastnili aj zástupcovia Banskej Bystrice, Brezna, Hlohovca, Michaloviec, Nových Zámkov, Trnavy aj Žiaru nad Hronom. Ak bude akceptovaný návrh primátora Jozef Belického, v budúcom roku by sa valné zhromaždenie mohlo konať v našom meste.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z nedávnej modernizácie školských učební v Šali.

Foto: ilustračné

Šalianske učebne modernizujú: Pomohli európske fondy, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM