Zlatica Gregorová Rôzne

Pri Trnovci nad Váhom potvrdili vtáčiu chrípku: Čakajú nás preventívne opatrenia!

V piatok 20.1. 2017 bola v katastri obce Trnovec nad Váhom, pri odkalisku Amerika I. potvrdená vtáčia chrípka. Prečítajte si, čo máte urobiť.

Ilustračný obrázok k článku Pri Trnovci nad Váhom potvrdili vtáčiu chrípku: Čakajú nás preventívne opatrenia!
Zdroj: TASR

Voľne žijúceho vtáka našli pracovníci boli Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou v Šali (RVPS Šaľa). Keďže mesto Šaľa patrí do monitorovacej skupiny do 3 km od nálezu, bude potrebné spísať všetky chovy holubov, hydiny a iných vtákov chovaných v zajatí / aj andulky, papagáje a pod./. „Súpis budú v meste vykonávať zamestnanci mesta a príslušníci mestskej polície,“ informuje mesto na svojom webe.

Týka sa to týchto ulíc: Hetmín, ulice Jelšová, Hrabová, Topoľová, Dubová, Jaseňová, časť Záhradníckej, Javorová, koniec Železničnej smerom na Záhradnícku

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Šali týmto žiada všetkých chovateľov hydiny a iných vtákov, ktoré sú chované v zajatí na území mesta, aby si prečítali všetky veterinárne opatrenia a riadili sa nimi. Prípadný výskyt uhynutého voľne žijúceho vtáctva je potrebné nahlasovať na RVPS Šaľa na tel. 031/770 21 70, 0905 832 395, 0907 744 118, 0905 829 700.

Veterinárne opatrenia a nariadenia si môžete prečítať podrobnejšie tu: VETERINÁRNE OPATRENIA: VTÁČIA CHRÍPKA V ŠALI

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM