Peter Štrbo Futbal

Pozvánka: Futbalový víkend v regióne (29.-30.10)

Kto s kým, kde a kedy? Aj tento týždeň vám prinášame prehľad víkendových futbalových zápasov mužstiev z okresu Šaľa. V II. a III. triede pôjde o posledné stretnutia sezóny.

IV.liga Futbalisti Hornej Kráľovej cestujú cez víkend do Šiah, kde ich čaká „šesťbodový“ zápas s predposledným tímom tabuľky, na ktorý strácajú 4 body a majú tak ideálnu príležitosť dotiahnuť sa na tohto súpera z juhu Slovenska. Náš zástupca neprehral v posledných dvoch stretnutiach a v uplynulom kole, kedy hostil Kolárovo, bol veľmi blízko k trom bodom.

Neded predviedol v poslednom kole na pôde Váhoviec zázračný obrat, keď ešte v 70.minúte prehrával 0:2, no v poslednej dvadsaťminútovke strelil tri góly a tešil sa zo zisku ohromne cenných troch bodov. Futbalisti Nededu hostia cez víkend Štúrovo a povzbudení veľkým obratom budú chcieť naplno bodovať aj v tomto stretnutí.

V.liga Kráľová nad Váhom sa v sobotu stretne na svojom trávniku s posledným Okočom-Sokolcom, ktorý doposiaľ získal len jediný bodík a pre domáci tím by to malo byť ľahké sústo, nakoľko na vlastnej pôde potrápil aj súperov zvučnejšieho mena.

Tešedíkovo už pomaly zabudlo, aké je to hrať na pôde súpera, v domácom prostredí totiž odohralo posledné tri stretnutia. V nedeľu cestuje „Pered“ do Trstíc, ktoré sa od začiatku sezóny spoliehajú na góly exšaľana Andódiho (9 gólov). V drese hostí bude nebezpečný najmä **Beneš, ktorý opäť našiel streleckú mušku a nemôžeme zabúdať ani na **Bendeho ,ktorému to v posledných kolách tiež strieľa veľmi dobre. Očakávame duel, ktorý sa pokojne môže skončiť aj deľbou bodov.

Močenok nemá na zloženie reparátu po dvoch prehrách práve ideálneho súpera. Do jednej z najväčších obcí Slovenska pricestujú rozbehnuté Lehnice, ktoré aktuálne figurujú na druhej priečke a nejaký „bodík“ budú chcieť uchmatnúť aj z pôdy nášho zástupcu.

Vlčany sa v uplynulom kole konečne dočkali a pripísali si prvé víťazstvo v sezóne, keď zdolali posledný Okoč-Sokolec. V 12.kole však Vlčany čaká súper z opačného pólu tabuľky. Tretie Ohrady určite nebudú chcieť odísť zo súperovho ihriska naprázdno.

II.trieda Selice odohrajú v priebehu dvoch týždňov už druhé regionálne derby. Po domácom víťazstve nad Diakovcami tentoraz cestujú Seličania do **Hájskeho **a opäť môžeme očakávať napínavý duel, kde bude všetko otvorené až do záverečného hvizdu. Hostia budú mať veľkú motiváciu zvíťaziť, nakoľko sa v prípade ďalšieho zaváhania Bábu môžu prepracovať v poslednom jesennom kole na prvé miesto.

**Diakovce **sa v nedeľu stretnú so Svätoplukovom, ktoré má na konte rovnako 19 bodov. V domácom prostredí je však náš zástupca veľmi ťažko zdolateľný a s jesennou časťou sa určite bude chcieť rozlúčiť víťazstvom.

Trnovec hrá v nedeľu na ihrisku Rumanovej a vďaka nesmiernej vyrovnanosti tohto ročníka II.triedy budú diváci zrejme svedkami ďalšej bitky o body. Futbalisti Trnovca takú naposledy vyhrali, keď v uplynulom kole zdolali Poľný Kesov gólom v nadstavenom čase a bez bodíku sa nechcú vrátiť ani z Rumanovej.

III.trieda Žihárec čaká kľúčový zápas jesene práve v poslednom kole, keď si to rozdá s prvými Novými Sadmi na ich pôde. Náš zástupca mal minulý týždeň voľno a jeho najbližší súper ho tak po zrovnaní počtu zápasov bodovo predbehol. V nedeľu sa stretnú najlepšie dva tímy súťaže, ktoré ako jediné doposiaľ neprehrali. Nové Sady zdolali všetkých svojich jedenástich súperov, Žihárec v jednom prípade remizoval, na prvého tak stráca dva body. Toto stretnutie veľa napovie o kvalite oboch tímov a náš zástupca určite nebude chcieť na ihrisku Nových Sadov ťahať za kratší koniec, nakoľko by prehra znamenala už päťbodový odstup na vedúci celok III.triedy.

Dlhá nad Váhom sa so sezónou rozlúčila už v uplynulom kole, keď na domácej pôde zdolala Dolné Lefantovce 5:1 a vďaka päťbodovému náskoku na piate Hruboňovo bude zimovať na štvrtej priečke.

Prehľad víkendových zápasov:

Sobota, 29.10. o 14:00: Kráľová nad Váhom – Okoč-Sokolec (V.liga) Nedeľa, 30.10. o 14:00: Neded – Štúrovo (IV.liga) Šahy – Horná Kráľová (IV.liga) Močenok – Lehnice (V.liga) Vlčany – Ohrady (V.liga) Trstice – Tešedíkovo (V.liga) Diakovce – Svätoplukovo (II.trieda) Hájske – Selice (II.trieda) Rumanová – **Trnovec (II.trieda) Nové Sady – **Žihárec (III.trieda)

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/new­s.php?extend.116284]Ne­ded predviedol nevídaný obrat, Selice uspeli v derby[/link]

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM