Zlatica Gregorová Samospráva

Plánovaný obchvat Šale s novinkami: Cestári s povolením a stavebným dozorom

Realizácia veľkého projektu, po administratívnej stránke, naberá na obrátkach. Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila súťaž na stavebný dozor.

Ilustračný obrázok k článku Plánovaný obchvat Šale s novinkami: Cestári s povolením a stavebným dozorom
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem toho, Okresnému úradu v Nitre, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií adresovali „cestári“ aj Žiadosť o vydanie stavebného povolenia pre stavbu „Cesta I/75 Šaľa – obchvat“.

Hádky neúspešných

Šaľu pred pár týždňami osobne navštívil i minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek. Pri príležitosti slávnostného odovzdávania mestských bytov ich nájomcom, občanov ubezpečil, že zo strany ministerstva sú na výstavbu absolútne pripravení. Prieťahy nastali vraj iba zo strany neúspešných uchádzačov o zákazku.

Šesť uchádzačov

O tom, že ľady sa opäť hýbu, naznačuje fakt, že Slovenská správa ciest už vybrala vykonávateľa stavebného dozoru. Podľa Úradu pre verejné obstarávanie sa do súboja o zákazku pustilo viacero firiem, šesť z nich predložilo SSC svoje ponuky.

Víťaz

Predpokladaná hodnota zákazky do SSC bola 1 791 242 eur bez DPH. Víťazom sa stala bratislavská spoločnosť, ktorá stavbu zadozoruje za najnižšiu ponúknutú sumu vo výške 1 171 764 eur s DPH.

Ďalšou dobrou správou je, že pre šaliansky obchvat vydali už aj stavebné povolenie.

Majú povolenie

„Vybudovaním úseku obchvatu v km 3,000 – 11,783 bude odklonená tranzitná a nákladná doprava v smere Trnava – Sereď – Šoporňa – Nové Zámky, Nové Zámky – Nitra. Vybudovaním úseku v km 0,000 – 3,000 bude odklonená tranzitná a nákladná doprava aj z územia mesta Šaľa,“ informuje Okresný úrad odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií v oznámení na sala.sk.

O tom, ako bude ďalej postupovať projekt výstavby šalianskeho obchvatu a čo najbližšie plánuje Slovenská správa ciest, vás budeme aktuálne informovať.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM