Zlatica Gregorová Správy

Opravia ďalšiu budovu: Policajná stanica v Šali omladne

Ďalšia z budov v našom meste zmení vizáž. Obvodné oddelenie PZ Šaľa zrekonštruujú.

Ilustračný obrázok k článku Opravia ďalšiu budovu: Policajná stanica v Šali omladne
Zdroj: TASR

S možnosťou získania nenávratného finančného príspevku sa darí opravovať a modernizovať množstvo verejných budov na Slovensku, v našom meste sa ich podarilo zrekonštruovať už viacero. Budova polície na Ul. SNP bola postavená pred desiatkami rokov. Sídlia v nej policajní príslušníci, ktorí sa zaoberajú bojom proti trestnej činnosti, ochranou verejného poriadku a inými deliktami. V najbližšom období získa policajná stanica lepšie tepelnoizolačné vlastnosti a úsporu prevádzkových nákladov. Bonusom bude i modernejší vzhľad.

Kvalita životného prostredia

Príspevok je poskytnutý v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia. Všetky stavebné práce budú hradené z finančného príspevku ako aj prostriedkov zo štátneho rozpočtu. Stavebníkom je v tomto prípade Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky. „Cieľom projektov je realizácia opatrení technického riešenia na zníženie energetickej náročnosti budov na základe vykonaných Energetických auditov (ďalej EA), ktorých predmetom bolo zhodnotenie súčasných tepelno-technických vlastností auditovaných budov, zistenie potenciálu úspor energie a návrh opatrení. EA preukázali, že v auditovaných budovách sú značné možnosti úspor predovšetkým v spotrebe tepla, a to hlavne v znižovaní tepelných strát budov. Aktivity projektov na zníženie spotreby energie vychádzajú z doporučení EA,“ uvádza stránka MINV SR.

Značná ročná úspora

Podľa dostupných informácií by sa „spotreba energie v budove po realizácií opatrení energetickej efektívnosti mala znížiť na hodnotu 52,5500 MWh/rok. Spotreba energie v budove pred realizáciou opatrení energetickej efektívnosti bola 181, 3700 MWh/rok,“ uvádza sa v zmluve. Ročná úspora po rekonštrukcii bude 128, 82 MWh.

Celková suma Nenávratného finančného príspevku je vyčíslená na 177 224,24 eur. Stavebné práce bude realizovať firma zo Šurian. Rekonštrukcia by mala byť dokončená v novembri 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM