Zlatica Gregorová Kultúra

Obzretie sa za Sídliskovicou 2018: Kto sa jej zúčastnil a koho ocenili?

Koncom leta sa v Šali konalo zaujímavé podujatie so susedským podtónom. Uskutočnil sa jeho 3. ročník priamo na sídlisku Váh.

Ilustračný obrázok k článku Obzretie sa za Sídliskovicou 2018: Kto sa jej zúčastnil a koho ocenili?
Zdroj: OZ Šaľa - Tvoje mesto

I tentoraz bolo jeho organizátorom Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto. Akcia sa skladala z dvoch častí. Dopoludnia odštartovali súťaž vo varení gulášu, popoludní sa konalo zábavné športovanie detí.

Päť tímov

Do Sídliskovice, ktorá sa konala v sobotu 25. augusta 2018 a do varenia gulášu sa zapojilo päť tímov: 1. tím: Marika od Váhu, 2. tím: Družobný tím Orosláň-Trnovec 3. tím: Nešporáci A/4, 4. tím: Illés tím a 5. tím: Slniečkovo.

Víťazka Marika

„Guláše boli rôzne a chutili výborne. Na prvom mieste sa umiestnila Marika od Váhu s gulášom s názvom Päťboj – bolo tam päť rôznych druhov mäsa a boli v ňom aj držky. Na druhom mieste sa umiestnil tím Slniečkovo a na treťom mieste skončil tím Nešporáci A/4,“ priblížil Róbert Andráši.

Guláš aj lečo

Ako sme sa ďalej od predsedu OZ Šaľa – Tvoje mesto dozvedeli, víťazi získali pekné ceny ako poďakovanie za účasť. Zagratulovať im prišiel aj Daniel Vyslúžil, ktorí sa tejto akcie zúčastnil. Organizátori mali pripravený guláš pre všetkých návštevníkov podujatia a okrem piatich gulášov mohli návštevníci ochutnať aj jedno lečo.

Podujatie moderoval Lukáš Respot Demín, ktorý o 14.00 hod. odštartoval detské súťaže. Podľa slov Róberta Andrášiho, deti absolvovali päť stanovíšť s rôznymi úlohami. „Každé dieťa bolo ocenené a traja najúspešnejší v každej disciplíne boli ocenení balíkom darčekov od Slniečkova. Deti sa mohli voziť na koňoch Detskej farmy Humanita a dospelí si mohli dať namaľovať Hennou rôzne obrazce, ktoré vo finálnom výsledku vyzerajú ako tetovania. Od 15.00 hod. prišli deti zabaviť Veršík a Riekanka so svojím programom.“

Prvá pomoc

Okresná predsedkyňa Červeného kríža Veronika Kružlicová počas podujatia učila návštevníkov ako poskytnúť prvú pomoc. Prišiel aj Vladimír Kisler so svojím vozidlom KITT a Boris Žitňák predstavil svoju knižku Dojčiť slovom aj písmom, ktorej je spoluautorom spolu s Katarínou Brňákovou.

Ceny obyvateľom

A nezabudlo sa ani na šikovných obyvateľov. Tých najaktívnejších za posledné obdobie mohli navrhnúť samotní obyvatelia za ich hodnotné počiny. „Tradičným záverom Sídliskovice bolo ocenenie aktívnych občanov. Ako každý rok časť ocenených oceňujeme priamo na Sídliskovici a časť ocenených sa zíde u primátora, koncom októbra,“ uviedol Róbert Andráši.

Víťazi – Sídliskovica 2018

Sociálna oblasť: Jana Zlatá – Šaliansky anjel, Miroslava Bosáková – OZ Civis

Starostlivosť o zvieratá: Lenka Polóniová – OZ O psíčkovi a mačičke

Šport: Marian Slabecius – karate

U primátora budú ocenení nasledovní aktívni občania:

Životné prostredie: Gabika Lacková – OZ Petra Bošňáka, Peter Pacanovský – OZ Šaľa – Tvoje mesto

Šport: Ružena Kufárová – joga, Iveta Vaneková – fitness

Zdravotníctvo: Tünde Szádocská

Verejný poriadok a bezpečnosť: Peter Gomboš

Predseda vlastníkov bytov: Jozef Kertés

Obzretie sa za Sídliskovicou 2018: Kto sa jej zúčastnil a koho ocenili?
6
Galéria
Zdroj: OZ Šaľa - Tvoje mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM