Zlatica Gregorová Samospráva

Obecný úrad v Nedede zmodernizujú: Prác sa chopila šalianska firma

Obec šalianskeho okresu má na čele novú starostku Henrietu Selmecziovú. S kolegami pokračujú v načatých projektoch a púšťajú sa do nových.

Ilustračný obrázok k článku Obecný úrad v Nedede zmodernizujú: Prác sa chopila šalianska firma
23
Galéria
Zdroj: TASR

K rozpracovaným zámerom patrí aj zmodernizovanie budovy obecného úradu. Podobne, ako aj v Šali a Hájskom či iných dedinách nášho okresu, medzi prvé kroky k realizácii projektu patrí výber zhotoviteľa. Ten by mal stavebné práce vykonať podľa predstáv vedenia obce či mesta, architekta a ešte aj za najvýhodnejši­u sumu.

S dotáciou

Víťaza verejnej súťaže v Nedede vybrali ešte vlani spomedzi dvoch záujemcov. Stala sa ním šalianska firma, ktorá ponúkla svoje služby k realizácii diela Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcej budovy – Obecný úrad Neded. Ako uvádza obec na svojom webe, do modernizácie úradu obec investuje približne 129 764 eur bez DPH. Financovanie by chcela obec, v prípade kladného hodnotenia, uskutočniť aj pomocou dotácie v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Vynovený obecný úrad by mal v budúcnosti získať nielen modernejšiu fasádu, ale najmä sa svojimi technickými vylepšeniami dosiahnuť ekonomickejšiu prevádzku. Okrem ekologických požiadaviek modernej doby by sa v budove malo aj príjemnejšie pracovať a aj klienti, ktorí ho navštívia, pocítia zmenu. Hlavným cieľom projektu bude zabrániť úniku tepla z budovy do exteriéru.

Šetrný projekt

Podľa zverejnených informácií obce Neded, by počas stavebných prác malo dôjsť k zatepleniu základov a obvodových múrov aj stropu, k výmene okien aj dverí. V pláne v rámci modernizácie úradu je aj práce na bleskozvode, vykurovaní a taktiež aj rekuperácii. Tá by mala pomôcť k šetreniu nákladov opätovným využitím získaného tepla.

Pozrite si aj archívne zábery z vlaňajšej rekonštrukcie šalianskeho mestského úradu.

Foto: ilustračné

FOTO: Prestavba šalianskeho úradu: Ako vyzerajú rekonštrukčné práce?
23
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM