Zlatica Gregorová Rôzne

Nový účes s novou sezónou: Aktuálne trendy, ktoré letia v Šali a okolí

Návšteva kaderníctva predstavuje pre dámy každého veku malú slávnosť. Obľúbené je prevažne ženským pokolením od mladého veku až po dôchodkyne.

Ilustračný obrázok k článku Nový účes s novou sezónou: Aktuálne trendy, ktoré letia v Šali a okolí
Zdroj: TASR

Relax, pohoda, zmena. Návšteva kaderníctva jednoducho patrí k obľúbeným činnostiam, ktoré ochotne podstupujeme. Výnimkou nie sú ani muži. S jesenným obdobím narastá chuť na nové vlasové kreácie. Čo v našom meste letí? Na to nám odpovedali kaderníčky zo salónov.

„V našom šalianskom kaderníckom salóne máme kreatívnych zákazníkov. Chodia k nám muži i ženy rôznych vekových kategórií. Čo sa týka súčasného trendu u nás, približne 70% žien si udržiava dlhé vlasy. Takže väčšinou vytvárame vlasové kreácie z dlhých vlasov. Čo sa farieb týka, aktuálne u nás letia farbené vlasy, tzv. ombré, či bombré. I keď preferovanými farebnými odtieňmi sú stále prírodné odtiene, v našom salóne majú zákazníčky záujem i o fialovú, oranžovú, či dokonca veľmi obľúbenú zelenú farbu vlasov. Pýtajú si i ružovú. Všetko sú to vekové kategórie od 20 do 40 rokov“, hovorí kaderníčka Monika Betáková.

Súčasným trendom sú sýte odtiene medi, čerešne, višne a všetky farby pripomínajúce jeseň. Každý účes je možné doplniť jedno, prípadne viacfarebným melírom. V poslednej dobe obľúbené ombre, či bombre tónovanie s tmavými korienkami, ktoré prechádzali do postupne svetlejšej farby, dnes už nahrádza novinka sombre. Na rozdiel od predchádzajúceho spôsobu tónovania vlasy sú menej kontrastné, nie sú na nich viditeľné tvrdé prechody. Majú vyzerať ako slnkom pobozkané, hovoria vlasoví odborníci.

„ V kaderníckom salóne v Močenku majú naši zákazníci záujem o rôzne typy účesov. Každý si vyberá podľa svojej predstavy a nálady. Kým medzi mužmi vedie dlhá ofina, ženy uprednostňujú dlhé vlasy. Obľúbené je ombre tónovanie a samozrejme, klasika. Účesy krátke a farby v jesenných tónoch, prevažne medené, červené a pod.“, prezradila nám kaderníčka Melánia Karlubíková.

Na záver pridávajú zopár rád:

V každom ročnom období je dôležité dôkladne sa o vlasy starať. Kým v lete sú vysušené, v zimných mesiacoch ich poškodzuje zima a mráz. Na jeseň vlasom pomáhame rôznymi výživnými zábalmi. Overeným receptom je tradičný vajíčkový zábal z vajíčka, oleja a citróna, odporúčajú naše odborníčky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM