Zlatica Gregorová Iné športy

Naši barelisti nazbierali medaily: Súťažila dokonca aj trénerka Vladimíra, FOTO

Začiatkom tohto roka zorganizovali prvé kolo Barel Cup. Pred pár dňami súťaž pokračovala.

Ilustračný obrázok k článku Naši barelisti nazbierali medaily: Súťažila dokonca aj trénerka Vladimíra, FOTO
11
Galéria
Zdroj: archív OZ Farao

Prvého kola Barel Cup -u sa zúčastnilo rekordných 80 cvičencov z celého Slovenska. Výborne sa darilo trnoveckým aj šalianskym barelistom. A úspech prišiel opäť.

Nesklamali

Areál Spojenej školy v Ivanke pri Dunaji bol dejiskom ďalšieho kola preteku. Atmosféru podujatia nám priblížila trénerka Vladimíra Lenčéšová: „Napriek tomu, že zbor rozhodcov bol v inom zložení ako v prvom kole v Trnovci, voltižéri z JK Lángov dvor Trnovec nad Váhom si verili a nastupovali na štart so zdvihnutými hlavami. Stálice klubu opäť nesklamali a predviedli každú zostavu bez absolútneho zaváhania čo im opäť prinieslo medaily.“ Juniorka Ema Sýkorová sa predstavila s bezkonkurenčne najlepšou povinnou aj voľnou zostavou a zvíťazila pred Popradčankou Kolesárovou a domácou cvičenkyňou Prokopovičovou.

Šikovné cvičenky

V kategórii starších detí s rovnakou obtiažnosťou voľnej zostavy 9,8 bodu obhájila zlatú medailu aj ďalšia stálica klubu Ema Dudonová. Podarilo sa jej opäť získať najvyššiu známku za intepretáciu hudby a tak, ako v Trnovci, aj v Ivanke zahviezdila s jedinou 9 v tomto stĺpci na preteku. Rovnako sa podľa slov Vladimíry Lenčéšovej darilo aj Emkinej kolegyni Scarlet Špendlovej so ziskom bronzu. Medzi naše cvičenky sa podarilo vtesnať Popradčanke Soni Janigovej, ktorej Scarlet dýchala na krk. „Ďalšou umiestnenou z nášho regiónu bola Eliška Nemčeková z TJ Slávia SOUP Šaľa a to na 5. mieste. Po páde z voľnej zostavy bola odsunutá na 9. miesto Zuzana Mikulová z JK Lángov dvor. Sáre Slámovej sa ušlo 11. miesto, Sofii Jánošovej 12. miesto a Nele Novanskej 19. priečka,“ opísala trénerka Vladimíra.

V tíme nezaostávala ani najmladšia generácia, kde si v kategórii chlapci Jack Oláh uchmatol bronzovú medailu a Majky Bános sa umiestnil na 4. priečke. V kategórii mladších dievčat na medailu nesiahli z pochopiteľného dôvodu. Cvičenky len pred mesiacom prešli vstupnou skúšku jazdca a tak potrebujú nabrať skúsenosti, aby neskôr bodovali. Ako však dodala Vladimíra Lenčéšová, Timea Sudorová získala 4. miesto za Šaliankami Katkou Nagyovou a Miou Spišiakovou a domácou Katkou Žiakovou. Ostatné dievčence sa umiestnili takto: 14.miesto-Hodúrová Sofia, 21. miesto-Takáčová Lucia, 22. miesto-Kálmán Viktoria a 23. miesto-Szabó Mia.

Pokoj v duši

V súťaži dvojíc ide vždy o ťažké zostavy s množstvom párov. Aj tak však mladé cvičenky s pokojom profesionála – Ema Dudonová s Emou Sýkorovou odcvičili zostavu bez jediného zaváhania a zvíťazili. Za nimi skončili dievčatá z Ivanky pri Dunaji. Cvičenky zo Šale skončili na 5. mieste.

Získali striebro

Trénerky Martina Sýkorová a Patrícia Priadková museli obmeniť zostavu v kategórii DETI a dosadili nového člena Miu Szabo. Podaril sa im zisk striebornej medaily v zložení – Tímea Sudorová, Jack Oláh, Sofia Hodúrová, Viktória Kálmán, Lucia Takáčová a Mia Szabó.

Zaskočila trénerka

Ťažkosti mali tréneri aj pri kategórii Junior, kde vypadla cvičenka, ktorú zdvíhajú a tak sa týždeň pred pretekom zostava menila. Absencia člena zostavy totiž znamená dvojbodovú penalizáciu. Trénerka Vladimíra Lenčéšová situáciu vyriešila skutočne šalamúnsky. „Ako trénerka som sa rozhodla, že po 22. rokoch si oblečiem dres a zastúpim chýbajúceho člena. Dievčence boli nadšené a zostava nám odsýpala s úsmevmi na tvárach. Za naše vystúpenie sme si odniesli striebornú medailu, pravdaže, v kategórii seniorské skupiny, do ktorej sme boli zaradení kvôli môjmu skoro veteránskemu veku,“ objasnila s úsmevom trénerka.

Už o mesiac sa naši šikovní barelisti predstavia na pretekoch v Tatranskej Lomnici a veria, že aj tento rok doklepnú sezónu do úspešného konca.

Naši barelisti nazbierali medaily: Súťažila dokonca aj trénerka Vladimíra, FOTO
11
Galéria
Zdroj: archív OZ Farao
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM