Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Na Hornej v Šali panuje čulý ruch: Začala sa 2. etapa rekonštrukcie, FOTO

Obyvatelia, donedávna ťažko skúšanej ulice, majú v tieto dni "o zábavu" postarané. Pokračujú tam stavebné práce.

Ilustračný obrázok k článku Na Hornej v Šali panuje čulý ruch: Začala sa 2. etapa rekonštrukcie, FOTO
21
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Rokmi poznačená a zničená cesta bola plná výmoľov a tiež veľkým problémom pre vodičov. Obyvatelia činžiakov spolu s mestom dospeli k riešeniu, ktoré by malo pomôcť obom stranám. Vodiči získajú viac miesta aj ľahší prejazd ulicou, pričom jazdný pruh bude široký 5,5 metra a dĺžka cesty 363,20 metra. Občanom pribudne príjemný vstup do domácností s čerstvo vysadenými drevinami. Predzáhradky budú o čosi menšie, stále však bude dosť miesta aj na kvety a zeleň.

Prvá etapa

Najmä miesta pred činžiakmi boli jablkom sváru, keďže sa v projekte počíta s ich čiastočným odstránením. I napriek výhradám občanov, že prídu o zeleň, napokon prišlo k obojstrannej dohode. Prvá časť rekonštrukcie v tejto časti prebehla minulé leto a to od Základnej školy s materskou školou J. Murgaša. Práce ustali v októbri 2018 a na Hornej pribudlo 77 stojísk so 4 miestami na vyhradené parkovanie.

Chodníky pre peších budú umiestnené ako pôvodne, avšak so šírkou 1,50 m a zložené z betónovej dlažby s bezbariérovým prechodom. Pribudnú aj stožiare s LED osvetlením v blízkosti cestných priechodov.

Uzavretý úsek

V týchto dňoch sa v tejto časti Šale cestné práce rozbehli opäť. Druhá etapa pokračuje v smere od svetelnej križovatky na ul. SNP. Uzavretá je Horná a Vajanského ulica, kam sa aktuálne autá nedostanú. Stavebné mechanizmy pracujú v plnom nasadení, aby sa občania mohli čo najskôr tešiť z vynovenej ulice.

Na Hornej v Šali panuje čulý ruch: Začala sa 2. etapa rekonštrukcie, FOTO
21
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM