Zlatica Gregorová Samospráva

Močenský úrad získa nový šat: Stavebné práce odštartujú budúci rok

Obecný úrad v blízkej dedine onedlho prejde rekonštrukciou. Spolu s ním skrášlia aj spoločenskú sálu.

Ilustračný obrázok k článku Močenský úrad získa nový šat: Stavebné práce odštartujú budúci rok
10
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Budova Združeného objektu má vyše 22 rokov a tak už nutne potrebuje komplexnú opravu. Výmenou okien aj dverí či osvetlenia dôjde k výraznej zmene nielen z estetickej ale aj prevádzkovej stránky.

Nevyhovuje

Ako uvádza obecný web: “projekt rieši návrh na zníženie energetickej náročnosti Združeného objektu v obci Močenok. Predmetné parcely a objekty sú vo vlastníctve investora a nachádzajú sa v intraviláne obce. Cieľový objekt nevyhovuje z hľadiska požiadaviek na hygienu prostredia a tepelnú ochranu stavebných konštrukcií a budov.

Nižšie náklady

Zateplením múrov, čiže znížením energetickej náročnosti budovy, nebude dochádzať k extriérovému úniku tepla. Objekt úradu bude na konci stavebných prác odolávať poveternostným vplyvom aj vďaka tesne doliehajúcim oknám a dverám. Okrem toho dôjde k výmene a modernizácii vykurovania aj osvetlenia. Zároveň samospráva ušetrí prevádzkové náklady.

Starosta Močenku Roman Urbánik nám o súčasnom stave projektu povedal: “Aktuálne sa už začali niektoré aktivity v súvislosti s projektom, ako napríklad ohľadom stavebného dozoru a pod. Včera sme podpísali zmluvu s dodávateľom."

Vo februári

Ešte bude nasledovať administratívny kontrolný kolotoč. Po ňom by sa už mali začať stavebné práce v združenom objekte. Podľa slov močenského starostu, rekonštrukciu odštartujú začiatkom februára 2020.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z vynovených šalianskych školských učební.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Šalianske školy s novými učebňami: Vybavia ich didaktickými pomôckami, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM