Zlatica Gregorová Samospráva

Močenčanom odvezú bio odpad: Majú na to ešte pár dní

Jarná sezóna je v plnom prúde. Milovníci zelených oáz už naštartovali nožnice i kosačky, aby záhrade pomohli k dokonalému prebudeniu.

Ilustračný obrázok k článku Močenčanom odvezú bio odpad: Majú na to ešte pár dní
Foto: Zlatica Gregorová

V záhradkách sa kopí odpad, ktorý patrí do špeciálneho zberu a tak je načase sa ho zbaviť. Zvyšky po prvých jarných prácach si vopred nachystajte, aby ste nezmeškali termíny vývozu.

Vývoz Bio odpadu

Po marcovom vývoze BIO odpadu, ktorý sa konal v Šali, sa tentoraz na jeho odpratanie môžu pripraviť obyvatelia Močenku. Prebytky zo záhrad a verejných priestranstiev, ktoré sa vám nakopili, vám pomôžu odpratať. V dedine sa totiž začal vývoz zeleného odpadu.

Kde a kedy?

„Kontajnery na zelený odpad /lístie, trávu, prútie/ budú pristavené od 17.04. do 23­.04. 2018 vrátane, v týchto uliciach: v ulici Borzagoš, Čingov, Hájska, Lúčky, Kakava, Pri kamennom moste a na križovatke ulíc Lipová – Cintorínska,“ informuje obec.

Ak by ste nevedeli, čo konkrétne patrí medzi zelený odpad, vedzte, že sú to odrezky konárov a kríkov ako aj staré lístie i tráva. Ako obec informuje svojich obyvateľov, zelený odpad budú vyvážať priebežne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM