Zlatica Gregorová Šport

Mladý Šaľan Viktor (9) opäť úspešný: S kolegom hviezdili vo Vysokom Mýte, FOTO

Mesto Šaľa má množstvo športovcov, ktorí ho skvele reprezentujú. Patrí k nim aj Viktor Csemez, ktorý úspešne prekonáva svoje méty.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Šaľan Viktor (9) opäť úspešný: S kolegom hviezdili vo Vysokom Mýte, FOTO
Zdroj: archív Františka Csemeza

Naposledy štartoval v Českej republike a spolu s Adamom Havlínom (10) skončili na stupňoch víťazov.

Počas víkendu od 23. do 24. júna 2018 sa v českom Vysokom Mýte konali Medzinárodné preteky cestných motocyklov JIMC. V triede MINI GP – 0 obsadil Adam Havlín (OHVALE) zlatú a Viktor Csemez (IMR) striebornú priečku. Obaja chlapci štartujú za TRITON RT. O atmosfére podujatia nám viac porozprával Viktorov otec František.

Náročný víkend

„Bol to mimoriadne náročný víkend pre pilotov ako aj mechanikov. Poveternostné podmienky v chladnom počasí (10 –15°C), dažďové prehánky a vyššia nadmorská výška, preverila schopnosti mechanikov správne nastaviť motocykle, aby správne fungovali. Najväčšie problémy nás sprevádzali s nastavením Viktorovho motocykla IMR 110. Počas sobotňajších voľných tréningov sme z motocykla nevedeli dostať maximálny výkon. V prvom meranom tréningu sa umiestnil na 5.mieste,“ približuje František Csemez.

Chýbal čas

I keď sa črtala šanca motocykel vyladiť a získať lepšie umiestnenie v 2. meranom tréningu, Viktor do neho, žiaľ, nenastúpil. Stroj sa nepodarilo včas opraviť. Ako pre náš portál prezradil Viktor Csemez, Adam bol na tom v kvalifikácii lepšie. „V prvom meranom tréningu skončil na 2. mieste so stratou 0,40 sekundy za maďarským pilotom Máté Bogdany. V druhom meranom tréningu zvíťazil, ale čas na kolo mal slabšie. Výsledky kvalifikácie rozhodli o postavení na štarte do nedeľných pretekov. Adam Havlín z 2. miesta, Viktor Csemez z 5.miesta,“ informuje František Csemez.

Večer sa už podarilo Viktorov motocykel opraviť. V nedeľu sa v zahrievacom voľnom tréningu (WURM UP) ukázalo, že všetko je na dobrej ceste. Do prvých pretekov chlapci dobre vyštartovali. Adam si v 1. pretekoch udržal druhú pozíciu, Viktor sa dostal na 4. miesto. Viktor od piateho kola už jazdil na 3. pozícii o ktorú musel bojovať, lebo ho neustále atakoval Ladislav Veverka zo 4. pozície. V prvých pretekoch Adam Havlín skončil na 2. mieste a Viktor Csemez na 3. mieste.

Stál na zadných

František Csemez nás informoval i o tom, ako to vyzeralo v 2. pretekoch, do ktorých chlapci štartovali z rovnakých pozícii. „Štart sa Adamovi podaril, po prvej zákrute sa zaradil na druhú pozíciu. Viktorovi sa štart nepodaril, keď sa mu motocykel postavil na zadné koleso a tak sa prepadol na 7. pozíciu. Následne hneď po štarte nabral dobré tempo a rýchlo sa dostal na tretiu pozíciu na ktorej preteky aj dokončil,“ konštatuje František Csemez.

Po dráme víťazstvá

Po pretekoch nastala zaujímavá situácia. Proti maďarskému jazdcovi niekto podal protest. Po kontrole jeho stroja zistili technickí komisári nepovolené úpravy. Vďaka diskvalifikácii maďarského jazdca sa Viktor aj Adam ocitli na najvyšších stupňoch víťazov. Adam Havlín získal zlato a Viktor Csemez striebornú priečku. Ako uviedol František Csemez,: „Mali sme dôvod na oslavu a domov sme odchádzali nadmieru spokojní, že napriek technickým problémom sa nám nakoniec podarilo zajazdiť najlepšie výsledky, aké len bolo možné.“

Mladý Šaľan Viktor (9) opäť úspešný: S kolegom hviezdili vo Vysokom Mýte, FOTO
2
Galéria
Zdroj: archív Františka Csemeza
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM