Zlatica Gregorová Samospráva

Mikuláš priniesol darček pre všetkých Šaľanov: V centre mesta WIFI zdarma! FOTO

Podporiť technický rozvoj v mestách a dedinách sa rozhodol Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Práve ten prišiel s možnosťou získať Nenávratný finančný príspevok k projektu WIFI 4 you.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš priniesol darček pre všetkých Šaľanov: V centre mesta  WIFI zdarma! FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Túto možnosť si v Šali nenechali utiecť cez prsty a chopila sa jej referentka Oddelenia stratégie a komunálnych činností na Mestskom úrade Šaľa Eliška Vargová. Vyjadriť sa k návrhu mohli aj šalianski poslanci ešte v októbri tohto roka.

Na úrovni

Po objasnení detailov a potvrdení, že o bezporuchový chod bezplatného internetu v centre mesta bude postarané, návrh prešiel schválením. Mesto sa teda uchádzalo o finančný príspevok, aby jeho občania mohli byť súčasťou technického pokroku.

Päť prístupov

Podľa Elišky Vargovej bude vybudovaných 5 prístupových bodov a to na Pešej zóne Šaľa na Hlavnej ul. – druhá polovica – 2 externé AP, Veča – Pribinovo Námestie – 2 externé AP, v budove Spoločenského domu Veča – 3 interné AP, v Amfiteátri – 2 externé AP a v Mestskej športovej hale – 3 interné AP.

Návrh neostal iba na papieri a tak s nedávnym príchodom sv. Mikuláša priniesol darčeky všetkým Šaľanom aj návštevníkom mesta.

Dar od Mikuláša

Bezplatné dáta, ktorých dostupnosť avizovalo mesto v lete tohto roka, spustila radnica presne na Mikuláša, 6. decembra 2018. Od tohto dňa sa môže každý obyvateľ či návštevník mesta pripojiť na sieť zdarma a to v okolí mestského úradu, smerom na pešiu zónu, až po pobočku VÚB banky. V opačnom smere bude sieť dostupná až ku kostolu,“ informovala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Pripojte sa

V šalianskej radnici veria, že touto službou potešia a pomôžu ušetriť mobilné dáta. Ak si chcete bezplatne zasurfovať, pripojíte sa jednoducho aj cez mobil s nastavením týchto údajov:

Názov siete: mestosala

Heslo: salafree

Foto: ilustračné

Mikuláš priniesol darček pre všetkých Šaľanov: V centre mesta WIFI zdarma! FOTO
1
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM