Zlatica Gregorová Samospráva

Mestský úrad v Šali mení tvár: Práce pokročili vnútri aj navonok, FOTO

Šalianska radnica je momentálne čulým staveniskom. Ešte tento rok by sa však úradníci mohli sťahovať do moderných priestorov.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Šali mení tvár: Práce pokročili vnútri aj navonok, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Každý okoloidúci si iste všimol, že na mestskom objekte sa pracuje už od konca minulého roka. Pracovníci radnice sú zatiaľ umiestnení v dočasných budovách, kde poskytujú svoje služby. Nájdete ich v blízkej ZŠ s MŠ P. Pázmánya s VJM, v šalianskom dome kultúry ako aj v objekte MeT, spol. s r.o. Šaľa.

Bezbariérový prístup

Po dokončení rekonštrukčných prác by mestu vzniklo reprezentatívne miesto, ktoré zapadne do modernej doby nielen svojím vzhľadom ale aj funkčnosťou. V projekte sú stanovené mantinely, ktoré zabezpečia, aby stavba získala na nízkej energetickej náročnosti. Pomôže jej v tom najmä zateplenie strechy vrátane obvodových múrov z EKO materiálov. Už len samotná výmena okien a dverí na šalianskej radnici značne zamedzí úniku energií za múry budovy. Celý objekt zmení vizáž a súčasťou interiéru bude aj výťah. Objekt tak bude prístupný aj hendikepovaným osobám s bezbariérovým vstupom.

Na rekonštrukčné práce sa použijú približne dva milióny eur. Jeden a pol milióna eur je Nenávratným finančným príspevkom. Šalianska radnica doloží čiastku 300 000 eur. V súčasnosti sa pilne pracuje na priečelí, vo vnútri i na zadnej strane budovy. Tu sa pred pár dňami búralo. Ako to vyzeralo, si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

FOTO. Mestský úrad v Šali mení tvár: Práce pokročili vnútri aj navonok
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM