Zlatica Gregorová Samospráva

Mestské byty onedlho ožijú: Prevezmú si ich noví nájomcovia

Na Kráľovskej ulici v Šali rastie bytový komplex. Pozostáva z jednotlivých bytových domov, ktoré postupne pribúdajú.

Ilustračný obrázok k článku Mestské byty onedlho ožijú: Prevezmú si ich noví nájomcovia
Foto: Zlatica Gregorová

Tie, ktoré sa začali stavať ako prvé, ešte v roku 2017, sú už nachystané k odovzdaniu.

Stopäťdesiat bytov

Aktuálne čaká na svojich nájomcov 34 bytových jednotiek. Tie ostatné, ktoré budú súčasťou komplexu, stavebná firma dokončí v budúcom roku. Celkovo stopäťdesiat bytov pribudne v Šali do konca roka 2019. Mesto od začiatku uvažovalo nad tým, že byty kúpi a urobí z nich mestské byty s nájomcami. Radnica na ich získanie použije dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR aj financie zo Štátneho fondu rozvoja bývania a zainvestuje 6,5 mil. eur.

Jedno, dvoj a trojizbové byty už teda netrpezlivo čakajú na svojich obyvateľov. Tešia sa aj Šaľania, ktorí získajú novotou voňajúce priestory, v obklopení zeleňou a živými zvieratami z Babičkinho dvora.

O mestské byty sa od decembra 2017 starajú Mestské teplárne MET spol. s r.o. Šaľa. V uvedenom termíne bola spoločnosť zapísaná do Zoznamu správcov bytových domov. Mestské teplárne tak budú mať pod patronátom novovznikajúce byty na Kráľovskej ulici.

Rozhodne komisia

Do poradovníka o nájomný byt sa mohli žiadatelia zaradiť najneskôr do konca júna tohto roka. Spoločnosť musí každú jednu žiadosť preveriť a následne zaradiť do poradovníka. O konečnom užívateľovi nájomného bytu rozhodnú členovia Komisie pre sociálne, zdravotné a bytové otázky pri MsZ v Šali. Zoznam nájomcov bude následne mestom zverejnený. Byty by mohli dostať do užívania približne v septembri tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM