Zlatica Gregorová Kultúra

Mestom sa niesli spevy a sviatočné melódie: Kostol praskal vo švíkoch

Na Štefana 26. decembra 2016 sa v Rímsko – katolíckom kostole sv. Margity Antiochijskej v Šali konala tradičná udalosť. Každoročný Vianočný koncert, počas ktorého vystúpilo viacero umelcov.

Ilustračný obrázok k článku Mestom sa niesli spevy a sviatočné melódie: Kostol praskal vo švíkoch
Foto: Zlatica Gregorová

Už pred 15.00 hod., teda, pred začiatkom koncertu sa pred jeho vchodom sústredilo množstvo hudbychtivých prívržencov. Onedlho sa už otvorili brány šalianskeho kostola a návštevníci zaujali svoje miesta. Komu sa nepodarilo prísť do začiatku koncertu, kvôli nedostatku miesta, ten si koncert vypočul postojačky.

Sviatočný koncert uvádzala Slavomíra Tóthová. V jeden a pol hodinovom koncerte vystúpilo približne 30 účinkujúcich. V úvodnej časti sa predstavilo Trio Flowers s nezabudnuteľnou piesňou Ave Maria. Viac o koncerte nám povedala organizátorka, Slavomíra Tóthová.

VIANOČNÝ BENEFIČNÝ KONCERT

„Vystúpili tu operní sólisti, ktorí pochádzajú zo Šale, spolu so žiakmi a učiteľmi ZUŠ Šaľa. V Trio Flowers sa spolu so mnou predstavili i Katalin Vankó a Eva Izsáková – Bogárová," hovorí Slavomíra Tóthová.

K sviatočnej atmosfére s klasickou hudbou i vianočnými koledami prispela klaviristka Miroslava Košíková a violončelista Slavomír Repaský.

"Prítomných potešili i študentky Gabriela Ižayová a Lucia Bartíková. Nechýbali členovia hudobnej skupiny Mikovci, či Detský spevácky súbor pri ZUŠ Šaľa spolu s husľovým ansáblom“, dodáva organizátorka koncertu.

Mestom sa niesli spevy a sviatočné melódie: Kostol praskal vo švíkoch
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM