Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto získalo dotáciu: Pomôže oprave mestskej haly

Šaľa pokračuje v renováciách a modernizovaní verejných budov. Športová hala bude fit, čo nevidieť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo dotáciu: Pomôže oprave mestskej haly
Foto: Zlatica Gregorová

Podľa akútnej situácie sa kompetentní snažia vyriešiť predovšetkým to najpálčivejšie v meste. Tu patrí aj postupná oprava dávnejšie postavenej, ale dodnes slúžiacej budovy Mestskej športovej haly.

Vnútro aj vonkajšok

Okrem toho, že sa v nej konajú športové zápasy, často je dejiskom mestských podujatí. I kvôli nim k nám chodí množstvo návštevníkov a práve preto vyžaduje reprezentatívnejšiu vizáž. Počas letných mesiacov sa v jej útrobách uskutočnili opravy častí palubovky, teraz sa pristúpilo k strešnej konštrukcii.

Kvôli tomuto plánu mesto požiadalo o finančnú dotáciu. Jej poskytovateľom je Environmentálny fond pod správou Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky. Ten priebežne poskytuje podporu žiadateľom formou dotácií. Šaliansky magistrát sa zameral na dotáciu v rámci oblasti Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania. Ako uvádza web Envirofondu, naše mesto bolo úspešné a dotácia 90 000 eur tak bude využitá na plánované strešné opravy.

Dve splátky

Mesto po uskutočnení Verejného obstarávania vybralo úspešného uchádzača o vykonanie plánovaných rekonštrukčných prác. Je ním bratislavský Rafix, s r.o. Konečnú sumu 265 472, 82 eur spoločnosti uhradí mesto v dvoch splátkach. Ako uvádza zmluva s dodávateľom, jednu mesto uhradí do konca novembra 2017 a tú druhú – dotáciu vo výške 90 000 eur vyplatia k poslednému decembru tohto roka.

S detailami o projekte sa oboznámili aj poslanci na septembrovom zasadnutí MsZ v Šali. Oznam o schválení dotácie prijali veľmi pozitívne. Stavebné práce sa urobia priebežne za priaznivého počasia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM