Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto Šaľa hľadá nového vývozcu: Víťaz získa vyše dvojmiliónovú zákazku

V marci 2019 sa šalianski poslanci dozvedeli o ukončení zmluvy s nitrianskou vývoznou spoločnosťou. Zmeny v legislatíve im dali stopku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Šaľa hľadá nového vývozcu: Víťaz získa vyše dvojmiliónovú zákazku
38
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Šalianska radnica tak musela operatívne riešiť situáciu a jej výsledkom je zverejnenie zákazky na nového dodávateľa. Hlavným predmetom zákazky Nakladanie s komunálnym odpadom a jeho zložkami v meste Šaľa je podľa informácií Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) „zabezpečenie zberu a prepravy zmesového komunálneho odpadu (zber zo 120 l zberných nádob, 1100 l kontajnerov a z polopodzemných kontajnerov), zber a preprava objemného odpadu, zneškodnenie zvyškového komunálneho odpadu a  prevádzkovanie zberného dvora.“

2,5 mil. eur

Rozsiahle činnosti, ktoré sú do zákazky zahrnuté sú vyčíslené na približne 2 450 950,00 eur bez DPH. Ako ÚVO informuje, v Šali požadujú plynulý zber a prepravu odpadu s ohľadom na životné prostredie a bezpečnosť. Čo sa týka druhov komunálneho odpadu, pôjde o zber papiera, skla, textilu a pod. podľa druhu vývozu aj prevádzku zberného dvora.

Keďže Šaľa nabehla na nový spôsob zberu odpadu prostredníctvom polopodzemných kontajnerov, i tie budú v portfóliu vysúťaženej v firmy, pričom „zber sa bude zabezpečovať špeciálnym nákladným vozidlom, opatreným hydraulickou rukou so zdvihovým momentom min. 10,90 tm, hák s nosnosťou min. 5,4 tony. Obstarávateľ požaduje, aby zberové vozidlo disponovalo zberovým mechanizmom na zber odpadu zo 120 l nádob, 1100 l kontajnerov aj z polopodzemných kontajnerov,“ uvádza ÚVO na svojom webe. Pri tomto zbere mesto požaduje obsluhu vysýpania odpadu zaškoleným personálom.

Aj po podujatiach

Okrem toho sa nový vývozca bude starať aj o smeti, ktoré zostanú po skončení spoločenských podujatí ako sú trhy, slávnosti a pod. N a tento účel bude, podľa Úradu pre verejné obstarávanie, vyčlenených 10 ks 1100 litrových kontajnerov na jedno podujatie. Do rozsiahlej vývoznej činnosti patrí aj odpad z cintorínov, záhradkárskych osád a zberného dvora, či pozostatky z jarného a jesenného upratovania v meste. O tom, kto bude novým vývozcom v Šali, rozhodnú kompetentní približne v lete 2019.

Vo fotogalérii uvidíte aprílové zábery z akcie, pri ktorej sa šalianski škôlkári učili triediť odpad.

Foto: ilustračné

FOTO, Májovky zo Šale zbierajú odpad: Ukážu aj dospelákom, ako na to
38
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM