Zlatica Gregorová Iné športy Šport

Medzinárodné cyklopreteky prídu do Šale: So Saganovým Bora aj našim výberom

Medzinárodné cyklistické preteky pôjdu aj cez Šaľu. Naše mesto bude dôležitou zastávkou spolu s ďalšími obcami nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné cyklopreteky prídu do Šale: So Saganovým Bora aj našim výberom
Zdroj: TASR

V poradí už 62. ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska sa bude konať od 12. do 16. septembra 2018. Ich usporiadateľom je Slovenský cyklistický zväz. Štart bude v Nitre a cieľ v Galante.

Prídu aj z Bora

Ako informujú organizátori podujatia, po prvý raz sa podujatia zúčastnia dve družstvá kategórie UCI WorldTeams – Bora – hansgrohe a Quick-Step Floors. „V prvom tíme pôsobia štyria slovenskí pretekári na čele s trojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom, v druhom zasa spoločnosť Janom ako co-sponzor. Spomedzi UCI Professional Continental tímov prijali opätovné pozvanie CCC Sprandi Polkowice a Gazprom – Rusvelo, čo svedčí o kvalite nášho podujatia, na ktoré sa aj také kvalitné celky so skúsenosťami z Giro d'Italia chcú vrátiť,“ uvádzajú organizátori.

Stoštyridsať cyklistov

V pretekoch by sa malo ukázať dvadsať tímov, z ktorého každý bude reprezentovať sedem súťažiacich. Dokopy by sa Slovenskom malo previezť 140 cyklistov. Súťažiť budú aj slovenské tímy a to Dukla Banská Bystrica a sedem cyklistov z reprezentačného výberu pod názvom Slovakia.Vzhľadom na skutočnosť, že už na všetkých prestížnych pretekoch mimo Grand Tour štartujú sedemčlenné zostavy, rozhodli sme sa aj my vydať touto cestou. Zároveň však UCI razí cestu zmenšovania pelotónu, a tak je dvadsať tímov s maximom 140 pretekárov podľa nás vhodným kompromisom,“ vyhlásili organizátori podujatia.

Štvrtá etapa

Cyklistické preteky sú rozdelené do štyroch etáp. Tá posledná etapa Nitra – Galanta bude prechádzať cez naše mesto Šaľa a obce Hájske, Močenok, Horná Kráľová aj Diakovce. Šalianska časť sa bude konať 16. septembra 2018 v nasledov­nom čase:

Miesto a čas prechádzania pelotónu:

Hájske 10:27

Močenok 10:29

Horná Kráľová 10:33

Šaľa – Veča 10:45

Šaľa 10:52

Diakovce 12:28

Šaľa 12:34

Šaľa 12:36 Rýchlostná prémia

Diakovce 13:13

Šaľa 12:36 Rýchlostná prémia

Pridáte sa?

Ak máte chuť, bicykel a prilbu a zaregistrujete sa koncom augusta na okoloslovenska.com, môžete vyhrať zaujímavé ceny. „Do poslednej – 13,6 km časti pretekov sa budete môcť zapojiť aj vy. Energia na kolesách odštartuje svoj 5. ročník v nedeľu 16. augusta 2018 o 11.00 hod. z pešej zóny na Hlavnej ulici v Šali, smerom do Galanty, po ceste č.75,“ dodáva hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM