Zlatica Gregorová Správy

MAS Dolné Považie zverejnila výzvu: Podporia miestnych výrobcov aj spolky

Miestna akčná skupina vykonáva rôzne aktivity pre rozvoj členských obcí šalianskeho okresu. Pomôcť si môžu šikovným projektom.

Ilustračný obrázok k článku MAS Dolné Považie zverejnila výzvu: Podporia miestnych výrobcov aj spolky
29
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Členmi MAS Dolné Považie sú šalianske dediny Diakovce, Dlhá nad Váhom, Kráľová nad Váhom, Neded, Selice, Tešedíkovo, Vlčany aj Žihárec. Okrem nich sú členmi aj mnohé združenia, futbalové kluby, ochrancovia prírody či rybári.

Nová šanca

Skupina má svoje zázemie v Žihárci a o členov sa pravidelne stará. Zapájaním sa do rôznych výziev umožňuje, aby dediny rozkvitali a boli príjemnými miestami pre spokojný život obyvateľov. Ako MAS Dolné Považie uvádza na svojom webe, veľa schválených projektov sa im podarilo zrealizovať, ako napríklad výstavbu chodníkov, rekonštrukcie autobusových zastávok či vybudovanie detského ihriska. Práve v týchto dňoch zverejnilo MAS Dolné Považie ďalšiu výzvu.

Miestna akčná skupina Miestna akčná skupina Dolné Považie – Alsó Vágmente Helyi Akciócsoport, vyhlasuje dňa 18.01.2019 na základe rozhodnutia Výkonného orgánu MAS Dolné Považie zo dňa 17.01.2019 Výzvu na predkladanie projektových návrhov – žiadostí o dotáciu v rámci Opatrenia 2. Nástroja 1 LEADER NSK na rok 2019,“ približujú z MAS Dolné Považie na svojom webe. Záujemcovia môžu získať dotácie na podporu činností a spolkov.

Na čo a za koľko?

Podľa dostupných informácií žiadateľ vyplní Projektový návrh – Žiadosť o dotáciu, kde podrobne opíše, na čo by získané financie použil a aká bude jeho participácia na projekte vrátane spolufinancovania. MAS si, na základe svojich kritérií, vyberie vhodných adeptov, ktorý získajú finančnú dotáciu na uskutočnenie svojho projektu.

Ako uvádza Nitriansky samosprávny kraj k programu Leader, výška celkových oprávnených výdavkov projektu v rámci Opatrenia 1 je od 1000 do 5500 eur. V tom je zahrnutá dotácia NSK aj povinné 5% – né spolufinancovanie. Cieľom tohto opatrenia je podľa NSK podpora miestnej ekonomiky a vytváranie podmienok pre miestnych výrobcov.

Opatrenie 2 sa týka podpory činností združení a spolkov a jeho „cieľom je zachovanie kultúrnohisto­rického dedičstva a potenciálu zhmotneného v tradičných a špecifických vidieckych produktoch,“ informuje NSK. Tu je stanovená výška dotácie od 1000 do 3000 eur s povinným 2% – ným spolufinancovaním.

Vyhodnotenie

Žiadostí o dotáciu môžu záujemcovia doručiť do 8. februára 2019 v čase od 08.00 do 15.30 hod. do priestorov sídla MAS Dolné Považie (Kultúrno-spoločenské informačné centrum, 925 83 Žihárec č. 85). Vyhlasovateľ výzvy MAS Dolné Považie, na základe svojich kritérií, vyhodnotí projekty. Žiadatelia následne získajú finančnú dotáciu na ich realizáciu.

Ktoré projekty MESTO Šaľa rozbehlo v roku 2018? Pozrite si na fotografiách.

Foto: ilustračné

Mesto Šaľa spustilo vlani veľa projektov: Ktoré už splnili a čo chcú dotiahnuť?
29
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM