Zlatica Gregorová Kultúra

Konal sa koncert pre darcov krvi: Zúčastnil sa ho aj minister

V uplynulom mesiaci sa opäť uskutočnilo vystúpenie z vďačnosti. Usporiadatelia ho venovali každému, kto svojou vzácnou tekutinou pomáha.

Ilustračný obrázok k článku Konal sa koncert pre darcov krvi: Zúčastnil sa ho aj minister
Zdroj: TASR

Koncert mala i tentoraz pod palcom Veronika Kružlicová z Miestneho spolku ŠČK. Darcovia si pri tejto príležitosti osobne prevzali ocenenia.

Janského plakety

Tým najznámejším je Janského plaketa. Podľa množstva odberov a teda aj ochoty a možnosti pomáhať sa plaketa profesora Jána Janského rozdeľuje na Bronzovú Janského plaketu za 10 bezplatných odberov krvi, striebornú získate za absolvovanie 20 bezplatných odberov krvi a Zlatá Janského plaketa Vám bude prináležať, ak bezplatne darujete svoju krv 30 – 40 krát. Môžete získať aj diamantovú a to v prípade, že za sebou budete mať 60 – 80 bezplatných odberov krvi.

Ocenili aj ministra

K zlatým darcom sa radí aj štátny tajomník ministra práce SR Branislav Ondruš. Ten je „dlhoročným a pravidelným darcom krvi, urobil tak 44– krát. Jeho ušľachtilosť bola tiež ocenená. Hoci nepochádza zo Šale, každoročne sa zúčastní na koncerte pre darcov práve v našom meste. Aj preto si chcel prevziať Zlatú Janského plaketu práve v našom meste. Ocenenie mu odovzdala Veronika Kružlicová a riaditeľ Územného spolku SČK v Galante Jozef Fekula. Príjemné popoludnie moderovala viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká,“ informuje hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová. Počas koncertu vystúpili šalianski žiaci s tancom aj spevom, nechýbalo ani vystúpenie seniorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM