Zlatica Gregorová Samospráva

Kanalizácia v Močenku neposlúcha: Na vine sú aj občania

Za problémami v dedine nestoja len opotrebované aparáty a potrubia, ale i ľudia. Napriek varovaniam, stále opakujú tie isté chyby.

Ilustračný obrázok k článku Kanalizácia v Močenku neposlúcha: Na vine sú aj občania
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem použitej vody do šácht hádžu rôzne predmety, ktoré zabrzdia normálny chod kanalizácie a jej obsah potom zalieva močenské komunikácie. Havarijné situácie sú časté a musia ich operatívne riešiť pracovníci vodární.

Riešili problém

Kvôli tomuto problému sa ešte v októbri min. roka stretol starosta Močenka Roman Urbánik s predstaviteľmi vodárenskej spoločnosti (OZ ZSVS, a. s. Nitra) aj s pracovníčkami Okresného úradu životného prostredia, aby situáciu posúdili a navrhli jej riešenie. Rekonštrukciu kanalizácie rozdelili do troch etáp. V prvej vymenili čerpadlá, v druhej chceli spracovať projektovú dokumentáciu k novej čerpačke a v poslednej fáze by opravili existujúce čerpadlá.

Nová čerpačka

I keď sa projekt rozbehol, problémy neustávajú. Pracovníci vodární pravidelne čistia najmä centrum obce. Podľa nedávno zverejnených informácií obce Močenok na svojom webe, je už vybudovaná čerpačka na Ul. Biskupa Klucha, kde sa vracala voda z kanalizácie na pozemky. Ako pre obecný web uviedla riaditeľka OZ ZSVS, a.s. Nitra Margita Kršáková, „pripravujeme rekonštrukciu čerpacej stanice pri zdravotnom stredisku v centre obce, ktorá bola veľmi problémová.“

Ďalšie plány

Podľa riaditeľky tu však treba počítať s dlhšou dobou vykonania opráv. Vodári v Močenku predbežne rozmýšľajú aj o tom, že zrekonštruujú ďalšiu čerpaciu stanicu. To je však ešte len v štádiu príprav.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z nedávneho čistenia fontány v Šali.

Foto: ilustračné

Fontánu pri radnici vyčistili: Vodou sa schladíte, ale neuhasíte smäd, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM