Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

Je načase vypnúť: PREHĽAD podujatí počas júnového víkendu

Leto sa blíži čoraz viac a tak je potrebné plánovať dovolenkové aktivity. Ak sa ešte predtým chcete poriadne rozptýliť, vyberte sa na tieto akcie.

Ilustračný obrázok k článku Je načase vypnúť: PREHĽAD podujatí počas júnového víkendu
Foto: Zlatica Gregorová

V Šali aj okolí na vás čakajú oslavy Medzinárodného dňa detí, kino aj hádzanárske majstrovstvá. Čomu neodoláte?

KULTÚRA

30. máj – 8. jún 2018, Dom ľudového bývania Šaľa

  • Zahrajme sa vonku a výstava hračiek

V priestoroch domčeka si môžete pozrieť výstavu retro hračiek, z 80 – 90. rokov. Na svoje si prídu malí aj veľkí návštevníci. Na nádvorí sa už bude odohrávať Interaktívny program, v ktorom hrajú hlavnú úlohu hry spred rokov, obľúbené aj dnes. Dom ľudového bývania je otvorený od utorka do soboty, v čase od 9.00 – 12.00, 12.30 – 17.00 hod.

2. jún 2018 14.00 hod., amfiteáter Šaľa

  • ROZPRÁVKOVÁ ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA

Medzinárodnému dňu detí sa pridáva i mesto Šaľa. Už počas víkendu sa deti môžu tešiť na obrovskú oslavu v športovom duchu. Súčasťou olympiády bude množstvo stanovíšť, ktoré účastníci postupne prejdú a za ich výkony budú sladko odmenení. Tešiť sa môžete na palmový ostrov, vlka a zajaca zo známej rozprávky, ale aj na vystúpenia tanečníkov z TŠ Viva a bude aj minidisco.

3. jún 2018 16.00 hod., Močenok

  • Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY

Obec Močenok – kultúrne stredisko a Komunitné centrum Močenok uspori­adajú podujatie pre deti. V areáli obecného úradu ho budete môcť súťažiť a získať lákavé ceny a najmä veľmi dobre sa zabaviť. Nebude núdza ani o obľúbené rozprávkové postavičky, ktoré najmenší budú môcť stretnúť. Bonbónikom k MDD bude penové kúpanie.

ŠPORT

Hádzaná

1.- 3. jún 2018, Mestská športová hala Šaľa

  • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V HÁDZANEJ

Počas troch dní sa môžete prísť pozrieť na svoj obľúbený žiacky tím. Šalianska palubovka a tím z HK Slovan Duslo Šaľa privíta hostí z klubov: ŠSK SLŠ Prešov, ŠKP Bratislava, Iuventa Michalovce, MŠK Dunajská Streda, HK Slávia Partizánske , TJ Strojár Malacky / ŠKH Rohožník a HK AS Trenčín. Presný rozpis zápasov si môžete prečítať TU:"Zájdite si na majstrovstvá: V Šali sa zíde hádzanárska žiacka elita

KINOTIPY KINA ŠAĽA

2.- 3. jún 2018 20.00 hod.

  • Delírium (Delirium)

Muž sa vracia z psychiatrickej liečebne do rodinného panstva, ktoré zdedil po svojich rodičoch. Po niekoľkých paranormálnych javoch, začne veriť, že v dome straší a číha v ňom príšerné zlo. Nový desivý horor od producentov filmu UTEČ a OČISTA.

2. jún 2018 18.00 hod.

3. jún 2018 17.30 hod.

  • Neuveriteľný príbeh o Obrovskej hruške (Den utrolige historie om den kæmpestore pære)

Animovaná rozprávka pre celú rodinu v slovenskom dabingu. Réžia: Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick V mestečku Solby plynie pokojný život, až do tej chvíle, keď Mitcho a Sebastian nenájdu v prístave správu vo fľaši. Fľaša je od strateného starostu Solby a píše sa v nej, že sa nachádza na Tajomnom ostrove a urobil veľký objav. Mitcho a Sebastian musia podniknúť veľkú výpravu, aby ho zachránili a priviedli domov, a počas tejto cesty nájdu niečo, čo prinesie ich mestečku veľkú radosť – obrovskú hrušku.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM