Zlatica Gregorová Rôzne

Jar už klope na dvere: Ulice sa vyberú čistiť v Šali i v Trnovci

Po zime prichádza čas na upratovanie. Samosprávy v okrese už rozbehli aktivity, ktoré by mali z ich území urobiť vzhľadné a prívetivé miesta.

Ilustračný obrázok k článku Jar už klope na dvere: Ulice sa vyberú čistiť v Šali i v Trnovci
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Pomaly začínajú pučať kvety aj listy na stromoch. Krajina sa po zime konečne zazelená a poriadne rozvonia. Aj v Šali už začali s úpravou kvetinových záhonov.

Farebné kvety

„Mesto sa pustilo do skrášľovania niektorých častí centra Šale a postupne bude pokračovať aj ďalej. Pri mestskom úrade, na pešej zóne a na parkovisku na Hlavnej ulici pribudli sirôtky rôznych farieb,“ priblížila Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa. Pestrofarebné sirôtky už znova skrášľujú aj pamätník oslobodenia na Hlavnej ulici. Už onedlho 31. marca 2020 sa pri ňom bude konať Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 75. výročia oslobodenia mesta Šaľa.

Odpad

Popritom v meste dbajú aj na riadne vývozy odpadu. Ten však stále nemajú v obľube všetci obyvatelia. Niektorí si kontajnery zamieňajú za zberné dvory. V meste to potom vyzerá, ako po masovom sťahovaní.

„Týmto by sme opäť chceli apelovať na obyvateľov, že takýto odpad patrí na zberný dvor a nie ku kontajnerovým stojiskám. V najbližších týždňoch môžete na takýto odpad využiť jarné upratovanie. Prvý termín jarného upratovania začína 20. marca 2020. Mesto zabezpečí na veľké upratovanie kontajnery,“ priblížila šalianska hovorkyňa. Na veľký odpad treba využívať zberné dvory.

Trnovčania v uliciach

Aj v neďalekej dedine sa o pár týždňov chystajú do ulíc. Vyčistime svoju obec je názov akcie, ktorú odštartujú 18.apríla 2020. Obec Trnovec nad Váhom v spolupráci s poslancami obecného zastupiteľstva a členmi komisií pri OZ, ako aj organizáciami a združeniami pôsobiacimi v obci organizujú v sobotu. Týmito aktivitami sa chcú zapojiť do akcie Dňa Zeme.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte zábery z výsadby kvetín v Šali.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Už zase tu máme jar: Šaľania i občania Trnovca nad Váhom vybehnú čistiť ulice
5
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM