Zlatica Gregorová Samospráva

Hájčanom postavia nové byty: Známy je už aj dodávateľ stavebných prác

V dedine blízko Šale si zaumienili, že podporia mladých, aby mohli žiť na rodnej zemi. V pláne je výstavba bytového domu.

Ilustračný obrázok k článku Hájčanom postavia nové byty: Známy je už aj dodávateľ stavebných prác
Foto: Zlatica Gregorová

Hlavným cieľom projektu je „Obstaranie 14 nájomných bytov v obci Hájske“. Financie na výstavbu si obec zabezpečila podobne ako aj Mesto Šaľa z rôznych tokov. Vybudujú ich vďaka úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, z dotácie pridelenej z Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastných obecných zdrojov približne v sume 880 000 eur bez DPH.

Odkúpia ich

Obec chce potom postavené byty odkúpiť do svojho vlastníctva a stanú sa nájomnými. „Záujmom verejného obstarávateľa je odkúpenie bytového domu (domov so štrnástimi bytovými jednotkami bežného štandardu) spĺňajúci podmienky na poskytnutie úveru z ŠFRB a dotácie z MDV SR s potrebnou vybavenosťou a pozemkami,“ informuje obec Hájske.

Víťazná bratislavská spoločnosť zaslala obci najvýhodnejšiu ponuku a nových štrnásť domácností vystavia s dvoma až štyrmi nadzemnými podlažiami a výťahom. Dvoj alebo trojizbové byty s balkónmi by mali disponovať priemernou podlahovou plochou do 56 m2, pričom obytná plocha je maximálne 784 m2.

Byty aj pivničné kobky

Ako uvádza Úrad pre verejné obstarávanie, „na 1.NP sa bude nachádzať vstup do objektu, byty, kotolňa, priestor pre bicykle a kočíky, pivničné kobky v počte 14 ks, sklad náradia, miestnosť pre upratovačku a schodisko. Na typickom podlaží (2NP – 4NP) budú byty. Každý byt bude mať balkón, okrem bytov na 1. NP. Strecha bude plochá s klasickým poradím vrstiev.“

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM