Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Sviatočná výzdoba s prekvapeniami: TAKTO vyzerajú novinky v Šali

Pred sviatkami sa mestá i dediny odejú do slávnostného habitu. Nielen v interiéroch všetko žiari farebnou výzdobou a navodzuje príjemnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Sviatočná výzdoba s prekvapeniami: TAKTO vyzerajú novinky v Šali
27
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

I v uliciach sa v podvečer rozsvecujú svetielka. Pri prechádzkach centrom Šale je možné vidieť niekoľko zaujímavých ozdobných noviniek.

Od Mikuláša

Na pešej zóne v centre sa konali Vianočné trhy, ktoré boli už tradične vysvietené na svätého Mikuláša. Od jedného chodníka po druhý sa tiahnu svetelné šnúry, ktoré vytvárajú zaujímavé efekty padajúcich snehových vločiek. Môžete sa prejsť priamo pod nimi.

Tri stromčeky

Aj tento rok k výzdobe mesta patria vianočné stromčeky. Sú tri. Jeden tróni pred budovou šalianskej radnice, druhý stojí v Pribinovom parku vo Veči a tretí hviezdi pred budovou kultúrneho domu. Mesto opäť potešilo obyvateľov hviezdnou bránou. Tá je umiestnená vedľa budovy mestského úradu a prechádzajúcich popod ňu prenáša do vianočnej i silvestrovskej atmosféry.

Sobia rodinka

Referent dopravy a technických činností z MsÚ Šaľa, Miroslav Políček nášmu portálu povedal aj o tohtoročných prekvapeniach, ktorých sa dočkali deti aj dospelí. Ako referent povedal: „Do vianočnej výzdoby mesta pribudli svetelné sobíky a ešte jedna brána s nápisom Veselé Vianoce, ktorá je umiestnená taktiež na Nám. sv. Trojice blízko mestského úradu.“ Mesto dokúpilo aj nové osvetlenie na stromček.

Do Troch kráľov

Podľa slov Miroslava Políčka kompletná inštalácia výzdoby aj s novinkami stála mesto 25 000 eur s DPH. Zo sviatočne osvetleného námestia a vianočných stromčekov sa môžete tešiť do 6. januára 2019 do sviatku Troch kráľov. Po nich už dôjde k demontáži žiarivého osvetlenia, aby opäť tešilo počas budúcich sviatkov.

FOTO, Sviatočná výzdoba s prekvapeniami: TAKTO vyzerajú novinky v Šali
27
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM