Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO, Šalianske Májovky poctivo bicyklovali: K MDD dostali sladké odmeny

Záľubu na dvoch kolesách našli deti aj ich učiteľky. Na podujatie Do práce na bicykli sa začali pripravovať už v apríli.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Šalianske Májovky poctivo bicyklovali: K MDD dostali sladké odmeny
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa

Osvetu v otázkach bezpečnosti a premávky na cestách deťom z Materskej školy 8. mája v Šali urobil vedúci štatistiky a evidencie na MsP Šaľa Ján Komjáthy aj s kolegyňou Adrianou Sedlákovou už na jar. Ako nám vtedy povedala riaditeľka škôlky Žaneta Gužíková, už odmalička chcú deti viesť k tejto ekologickej preprave. Tentoraz vyskúšali aj novinku a to, že v rámci ich tímu sa mohli zapojiť aj samotní rodičia detí.

Bicyklovanie s MDD

Máj sa skončil a spolu s ním aj bicyklová kampaň. Malé Májovky, ako sa ich tím volá, na cestu do škôlky využívali bicykle, kolobežky aj odrážadlá a nechýbali im ani ochranné reflexné prvky a na hlavách detské prilby. To, že poctivo počas mája bicyklovali, si zaslúžilo pozornosť. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí si urobili parádny deň.

Malých snaživcov podporili učiteľky, ale aj rodičia. „Deti zo všetkých štyroch tried v mesiaci máj sa intenzívne bicyklovali aj na školskom dvore. Bicyklovanie, kolobežkovanie, motorkovanie bolo umožnené všetkým deťom v materskej škole počas pobytu vonku,“ priblížila riaditeľka MŠ 8. mája Žaneta Gužíková.

Diplomy aj píšťalky

Ako nás informovala hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, deti „za úspešné zvládnutie intenzívneho celomesačného bicyklovania neminula odmena. Medzinárodný deň detí tak mali skrášlený o odovzdávanie diplomov a malých darčekov v podobe píšťalky. Na záver pani učiteľky nafúkali deťom balóniky a balónová diskotéka mohla začať.“

FOTO: Šalianske Májovky poctivo bicyklovali, k MDD dostali sladké odmeny
6
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM