Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Brúste nožíky, chystajte recepty! Veču rozvonia tradičný festival

Ak sa koná akcia a v návštevníkoch zanechá fajn pocity, usporiadatelia ju radi pripravia znova. To je prípad večianskej slávnosti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Brúste nožíky, chystajte recepty! Veču rozvonia tradičný festival
Zdroj: Archív OZ Večania

VEČA FEST je názov už tradičného zábavno – kulinárskeho podujatia, ktoré sa bude konať v mestskej časti Šale, vo večianskom Pribinovom parku. Rímskokatolícka farnosť Veča, Občianske združenie Večania a Mesto Šaľa sú organizátormi podujatia, ktoré odštartuje v piatok 15. spetembra 2017 o 14.00 hod.

Hudba aj varenie leča

Ako nám prezradil poslanec a predseda OZ Večania Marek Molnár, pôjde o hudobný festival a zároveň súťaž vo varení zeleninovej pochúťky – leča. „Do tretieho ročníka súťaže vo varení tejto zeleninovej dobroty sa môžu zapojiť  päťčlenné tímy. Účastníci podujatia si môžu zmerať sily aj v zatĺkaní klinca do klátu či jedení syrových korbáčikov bez pomoci rúk a pití piva na čas,“ uviedol organizátor Marek.

Podľa organizátorov sa samotné varenie leča začne o 15.00 hod. Po otvorení podujatia vypukne program pre deti, v podvečer sa začne zábava pre dospelých a bude aj tombola. O 16.00 hod. už päťčlenná odborná porota pod taktovkou primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického, vyhodnotí gastronomickú šikovnosť súťažiacich.

Ohodnotia vôňu aj náladu

„Body môžu tímy získať v piatich kategóriách – za vôňu, farbu, konzistenciu, oblečenie a dobrú náladu súťažiacich a ich spoločníkov. Víťaznú trofej z minulého roka si odniesol tím Mesta Šaľa,“ konštatuje Marek Molnár. Vyhlásenie výsledkov bude o 17.00 hod. Veča Fest finančne podporil Nitriansky samosprávny kraj.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť, ako to vyzeralo na minulom ročníku tohto podujatia.

Brúste nožíky,chystajte recepty: Veču rozvonia tradičný festival
13
Galéria
Zdroj: Archív OZ Večania
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM