Zlatica Gregorová Správy

Fontány v Šali zazimujú: Sprevádzkujú ich zase v budúcom roku

Mestské vodné osviežovače utíchli. So začiatkom jesene nastupuje ich odstavenie.

Ilustračný obrázok k článku Fontány v Šali zazimujú: Sprevádzkujú ich zase v budúcom roku
Zdroj: TASR

Počas horúcich letných dní spríjemňovali pobyt v prírode fontány s osviežujúcou chladnou vodou. S ukončením letnej sezóny je v súvislosti s nimi potrebné urobiť viaceré opatrenia. Patrí k nim ich príprava na zimnú sezónu, čiže zazimovane mestských fontán.

Tak, ako v našich záhradách, tak i v meste je potrebné urobiť viaceré úkony, aby fontány bez ujmy zvládli výkyvy počasia. V budúcom roku opäť potešia obyvateľov i návštevníkov mesta Šaľa. S nastupujúcim chladným počasím v týchto dňoch začala spomínaná odstávka mestských fontán.

Ako sa pre náš portál vyjadril Jaroslav Rácz, správca nehnuteľností v meste Šaľa: „Od 1. októbra 2016 sú mestské fontány odstavené z prevádzky. V týchto dňoch sú už pripravené na zimnú sezónu. Fontána pred Mestským úradom v Šali je už kompletne zazimovaná, druhú to čaká v najbližších dňoch“. Podľa slov Jaroslava Rácza: „Pred zimným odpočinkom je nutné odčerpať všetku vodu z nádrže, potrubia, čiže kompletne ju odvodniť, podobne, ako to robievame v domácnostiach s odstavením vody v záhradách“.

Nová sezóna spustenia mestských fontán závisí od počasia. Predpokladaný termín je 1. máj 2017, v období bez mrazov sa fontány spustia už v apríli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM