Zlatica Gregorová Rôzne

Februárové tipy na víkend: TAKTO si najlepšie užijete voľno v Šali a okolí

Začal sa druhý mesiac tohto roka a taktiež aj polročné prázdniny. Zimné počasie nám stále praje, čo sa dá dobre využiť.

Ilustračný obrázok k článku Februárové tipy na víkend: TAKTO si najlepšie užijete voľno v Šali a okolí
Foto: Zlatica Gregorová

Za športom možno vyraziť na šaliansky zimný štadión alebo aj do mestskej haly povzbudiť mladé hádzanárky. Nebude chýbať ani dobrý koncert či kinohity.

KULTÚRA

3. február 2019, 17.30 hod., Čajovňa na konci vesmíru Šaľa

ZÁZRAKY ŽIVOTA

Marta Mešková vám v príjemnom prostredí šalianskej čajovne rozpovie o sile vedomia. Dozviete sa možno aj to, čo ste doteraz netušili a veľmi vás to zaujíma.

ŠPORT

1. – 3. február 2019, 10.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

  • WINTER CUP

Na šalianskej halovej palubovke predstavia mladšie dorky. Tie privítajú 7 hádzanárskych tímov s ktorými v rámci trojdňového podujatia odohrajú vzájomné zápasy. Súťažné tímy sú rozdelené do dvoch kategórií:

„A“ tímy: HK Slovan Duslo Šaľa, SHK Kunovice, HC Zlín, Székesfehérvár

„B“ tímy: AS Trenčín, TJ JIskra Otrokovice , DHK Baník Most , Győr

Kompletný program si môžete prečítať TU: V Šali odpália Winter Cup: Fanúšikovia hádzanej sa môžu tešiť na 7 hosťujúcich tí­mov

  1. februára 2019 od 19.30 do 22.00 hod., Zimný štadión Šaľa

  • NOČNÉ KORČUĽOVANIE 2

Členovia Mládežníckeho parlamentu v Šali pripravili pre obyvateľov mesta akciu v spolupráci s Mestom Šaľa. Fanúšikovia korčuľovania si svoj obľúbený šport užijú priamo pod nočnou oblohou. Príjemnú atmosféru podujatia vytvorí aj DJ Gusťo so svojím umením.

2. február 2019, 17.00 hod., Trnovec nad Váhom

  • STOLNÝ TENIS

TJ Dynamo Trnovec nad Váhom  B –  Žirany A

Stolnotenisový klub Dynamo Trnovec nad Váhom pozýva všetkých priaznivcov stolného tenisu na  športové stretnutie 3. ligy mužstiev, ktoré sa uskutoční počas najbližšieho víkendu.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

2. február 2019,20.00 hod.

Serenity: Ticho pred búrkou (Serenity)

Réžia: Steven Knight  •  Scenár: Steven Knight  •  Kamera: Jess Hall  •  Hudba: Benjamin Wallfisch  •  Hrajú: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Kenneth Fok, Diane Lane, Jeremy Strong, Robert Hobbs

Mrazivý triler SERENITY: TICHO PRED BÚRKOU nás prenesie cez tajomný príbeh kapitána rybárskej lode Bakera Dilla (Matthew McConaughey), ktorého minulosť sa vráti, aby ho na malom tropickom ostrove prenasledovala a následne jeho život zamotala v celkom novej realite. Táto realita ale nakoniec môže byť niečím úplne iným, než sa na prvý pohľad zdá.Minulosť v tomto prípade znamená jeho ex-manželku Karen (Anne Hathaway). Tá ho vyhľadá s prosbou o pomoc. Zachrániť ju a jej dieťa pred jej sadistickým manželom (Jason Clarke), ktorý ju týra. Plán je jednoduchý…

2. február 2019, 18.00 hod.

Cena za šťastie (Cena za štěstí)

Kto platí za naše chyby? Réžia: Olga Dabrowská  •  Hrajú: Vanda Hybnerová, Ivana Chýlková, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Klára Pollertová-Trojanová

Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb. Niekedy jasných, niekedy neočakávaných. Kde ho nájsť a čo obetovať? Film režisérky Olgy Dabrowskej „Cena za šťastie“ ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znova nájsť. Vzťah, láska, moc, útek a vlastné deti, ktoré môžu prinášať nádej a radosť, ale oveľa častejšie nakoniec pykajú za naše chyby. Film začína rozvíjať samostatné osudy niekoľkých hrdinov, tak, aby sa ich cesty začali postupne krížiť a nakoniec mohli spolu zložiť jeden veľký príbeh života. Spleť rodičov, ktorých môžete stretnúť každý deň, ich detí a partnerov.

2. a 3. februára 2019, 16.00 hod.

Ľadová Sezóna 2 (Norm of the North 2)

Cool partička je späť! Réžia: Tim Maltby

Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína pre neho a pre celú partiu jeho kamarátov zo Severu tá pravá ľadová sezóna, sezóna plná dobrodružstiev a zábavy. Norm najprv spôsobí riadny rozruch na ceste do New Yorku, aby ho po návrate domov čakala jedna dôležitá úloha. Musí z ostatných zvierat Severu postaviť hokejový tím a v jednom veľkolepom zápase zachrániť drahocenný ľad a ich ľadový domov.

3. február 2019, 20.00 hod.

Schindlerov zoznam (Schindler's List)

Hrajú: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall  •  Réžia: Steven Spielberg

Pred dvadsiatimi rokmi vznikol Schindlerov zoznam, jeden z najzásadnejších filmov všetkých čias. Pri príležitosti tohto výročia sa znovu vracia do kín, doplnený o predhovor režiséra Stevena Spielberga.

Schindlerov zoznam je hlboko šokujúca, nemilosrdná dráma o nočnej more našej civilizácie – holokauste. Príbeh podľa skutočných udalostí rozpráva osudy miestami bezškrupulózneho podnikateľa Oskara Schindlera, ktorý najprv na vojne veľmi zbohatol, aby na jej sklonku obetoval všetky svoje prostriedky a svoj majetok pre záchranu 1100 ľudských životov. Poľský Krakov 1939. Židovská obec je vystavená stále sa zvyšujúcemu tlaku zo strany nacistov. Do tejto situácie vstupuje neúspešný obchodník Oskar Schindler, člen nacistickej strany, veľký zvodca a muž, ktorý cíti, že by na vojnovom utrpení mohol veľmi dobre zarobiť…

3. február 2019, 18.00 hod.

Ženy v behu (Ženy v běhu)

Réžia: Martin Horský  •  Scenár: Martin Horský  •  Kamera: Jan Drnek  •  Hrajú: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann

Viera (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť i jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér (Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková) v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neubehla ani meter, ale do štartu predsa ostávajú tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behania neženú.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM