Zlatica Gregorová Rôzne

Dobieha nás víkend: Ten septembrový bude aj chutiť

Školský rok už frčí a tak je načase stráviť jeho prvé dni. Žiaci, nežiaci, mládež aj rodičia, všetci sa môžete vybrať do mesta aj blízkych obcí.

Ilustračný obrázok k článku Dobieha nás víkend: Ten septembrový bude aj chutiť
Foto: Zlatica Gregorová

Čakajú tam na vás ozajstné HODY. Tak neváhajte a príďte sa potešiť a zabaviť aj vy! Ponuka podujatí je žánrovo bohatá, vyberie si tak každý.

KULTÚRA & ZÁBAVA

9.9 2017, 12.00 hod.

TRNOVECKÁ VAREŠKA

Podujatie sa začne v sobotu 9. septembra 2017. Organizátorom je obec Trnovec nad Váhom a členovia Komisie školstva, mládeže a kultúry. Spoločne rozprúdia kulinársko – spoločenskú udalosť. Druhého ročníka kuchárskej súťaže sa môžu zúčastniť trojčlenné družstvá. Navariť možno tradičný guláš podľa tej svojej tajnej receptúry alebo i perkelt. Ochutnávka jedál sa bude sa začne o 16.30 hod.

9.- 11. 9. 2017 15.00 hod., Horná Kráľová

OBECNÉ DNI – HODY

Počas troch dní môžete zavítať k Hornokraľova­nom. Budú totiž oslavovať svoju obec. Pri tejto príležitosti pripravili množstvo atrakcií aj tradičné zvyky. Navaria dobrý guláš, svojim spevom potešia členovia speváckych súborov, predstavia sa aj folkloristi a budú aj tradičné slávnostné sväté omše. Každý hodový deň zakončí tá pravá dedinská zábava.

ŠPORT

Hádzaná

9. 9. 2017 15.00 hod.

HK Slovan Duslo Šaľa – FHK Baník Most

V sobotu Šaľanky privítajú na domácej palubovke hráčky z Mostu. Môžete ich ísť podporiť silným potleskom.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

SOBOTA 9.9 – Nedeľa 10.9. 2017 20.00 hod.

TO (IT)

Ak si nespomenieš, neprežiješ. Ak si spomenieš, zomrieš. Derry nie je obyčajným americkým malomestom. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len TO, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz? Keď v meste začnú miznúť deti, skupinka siedmich priateľov sa rozhodne pátrať na vlastnú päsť a čeliť strachu a zlu stelesnenom záhadným klaunom… Film je nakrútený podľa rovnomenného románu majstra hororovej literatúry Stephena Kinga.

SOBOTA 9.9. 2017 17.30 hod.

Hurvínek a kúzelné múzeum(Hurvínek a kouzelné muzeum)

Je čas sa odviazať. Réžia: Martin Kotík, Inna Jevlannikova . Hrajú: v českém znění Martin Dejdar, v českém znění Petr Rychlý, v českom znení Helena Stáchová, v českém znění Ota Jirák, v českém znění Martin Klásek. Legendárny hrdinovia, ktorých dobre poznáte, prichádzajú v animovanej komédii pre celú rodinu. Filmový príbeh Hurvínek a kúzelné múzeum ponúka úplne nové dobrodružstvo. Pán Spejbl pracuje ako strážca Múzea bábok, ktorému hrozí zbúranie. Hurvínek opäť nepočúva a podarí sa mu preniknúť do uzavretých priestorov múzea, kde objaví svet, skrytý pred zrakmi návštevníkov. A práve v podzemí je ukryté nielen tajomstvo čarovného múzea, ale aj kľúč k jeho záchrane. Hurvínka čaká najväčšie dobrodružstvo v živote, pri ktorom musí preukázať chytrosť, šikovnosť, odvahu a zmysel pre priateľstvo, aby zachránil ‚taťuldu‘, ale aj kúzelné múzeum a celé mesto spod nadvlády zločineckého Pána bábok.

10.9. 2017 17.30 hod.

EMOJI FILM(Emoji Movie)

Vitajte v tajnom svete vo vašom smartfóne. Réžia: Anthony Leondis  •  Scenár: Eric Siegel, Anthony Leondis  •  Hrajú: T.J. Miller, James Corden, Ilana Glazer, Steven Wright Mesto Textopolis sa nachádza v četovacej aplikácii a obývajú ho Smajlíci. Ich životný cieľ je jednoduchý – chcú byť vyvolení a použití majiteľom telefónu pri ďalšej konverzácii. Energický Gene sa však od ostatných Smajlíkov líši. Narodil sa s množstvom emócií, čo mu komplikuje život. Rozhodne sa preto stať sa normálnym a s pomocou svojho najlepšieho priateľa Hi-5 a známej hackerky Jailbreak sa vydáva na cestu ostatnými aplikáciami v telefóne, aby objavil kód, ktorý by ho „opravil.“ Celý telefón však čelí veľkej hrozbe a jeho záchrana padá na plecia práve tejto zvláštnej trojice.

Vstupné: 4,– eur

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM