Zlatica Gregorová Rôzne

Do Šale zavítajú anketári: Budú zisťovať informácie o vašich rodinných účtoch

To, aké máte príjmy, bude zaujímať pracovníkov Štatistického úradu SR. Počas februára až do konca apríla si zoberú na mušku práve naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Do Šale zavítajú anketári: Budú zisťovať  informácie o vašich rodinných účtoch
Zdroj: TASR

Menovaný úrad totiž potrebuje údaje pre svoje ďalšie vyhodnotenie. Ako podklady jeho pracovníkom budú slúžiť vaše odpovede ohľadom stavu rodinných účtov. Ako informuje Štatistický úrad SR v oznámení, „účelom štatistického zisťovania je o .i. získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností.“

Dva mesiace

Do štatistiky vybrali viac ako 150 obcí a medzi nimi je aj Mesto Šaľa. Údaje budú pracovníci úradu zisťovať z viac ako 2090 domácností a to v termíne od 1. februára do 31. marca 2018.

Iba s preukazom

Štatistický úrad SR v oznámení ďalej uvádza, že počas spomínaného obdobia môže ktorúkoľvek šaliansku domácnosť navštíviť opytovateľ, ktorý sa musí preukázať osobitným poverením na to, aby mohol získavať informácie. Obyvatelia, ktorých v domácnosti navštívi, musia podľa zákona odpovedať na jeho otázky v rámci aktuálneho zberu informácií. Ako dodávajú zo Štatistického úradu, všetky získané informácie budú anonymné a využité výlučne pre potreby štatistiky.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM