Zlatica Gregorová Samospráva

Dni Petra Pázmánya boli aj tento rok: Žiaci pripravili bohatý program

Základná škola s materskou školou je pomenovaná po tejto šalianskej osobnosti. Už piaty rok v nej zorganizovali celotýždňové podujatie.

Ilustračný obrázok k článku Dni Petra Pázmánya boli aj tento rok: Žiaci pripravili bohatý program
Foto: Zlatica Gregorová

Počas celého týždňa si žiaci preverili svoje vedomosti a zároveň sa aj spolu so svojimi učiteľmi dobre zabavili. Nechýbali ani športové zážitky.

História i sladkosti

V rámci podujatia si pripravili pestrý program, ktorého hlavnými aktérmi boli samotní žiaci. „V termíne od 9. do 13. októbra 2017 sme pripravili a uskutočnili rôzne zaujímavé aktivity. Počas týždňa žiaci navštívili v priestoroch Štátneho archívu výstavu s názvom 500. výročie začiatku reformácie a zúčastnili sa divadelného predstavenia v Komárne. V neďalekej Seredi absolvovali prehliadku Múzea holokaustu a nahliadli aj do tajomstiev výroby sladkostí v pečivárni. Šikovné žiačky 9. ročníka predniesli prezentáciu týkajúcu sa dejín našej školy, ktorou onedlho reprezentujú našu školu na celoslovenskej konferencii," informovali o udalosti na mestskom webe, sala.sk.

Prevetrali vedomosti

Žiaci spolu s pedagógmi zorganizovali aj vedomostnú súťaž. Týkala sa predovšetkým Petra Pázmánya. Zapojilo sa do neho jedenásť družstiev, ktoré sa prezentovali znalosťami o živote a práci tejto osobnosti. Okrem toho sa počas oslavného týždňa venovali aj športu a veselo sa pri ňom zabavili. Nechýbal šach, stolný tenis ani futbal.

Ako už býva dobrým zvykom, tí najlepší boli štedro odmenení. Pamätné dni, uskutočnené tento rok, bude pripomínať výstava žiackych prác v priestoroch tejto šalianskej školy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM