Zlatica Gregorová Samospráva

Dlhováhovčanom dorobia kanalizáciu: Bude aj miestne zisťovanie

V dnešnej dobe už má väčšina dedín v našom okrese výstavbu vodných stavieb za sebou. Niekde sa s jej dobudovaním ešte len počíta.

Ilustračný obrázok k článku Dlhováhovčanom dorobia kanalizáciu: Bude aj miestne zisťovanie
Foto: Zlatica Gregorová

V susednej dedine, blízko Šale, sa v rámci výstavby rodinných domov počíta s ich pripojením na verejnú kanalizáciu. K tomu sú však potrebné administratívne úkony aj povolenia.

Päť rodinných domov

Okresný úrad Šaľa, odbor starostlivosti o životné prostredie vydal oznámenie o začatí kolaudačného rozhodnutia pre majiteľov piatich rodinných domov v Dlhej nad Váhom. Oznam o tom, že už v marci sa bude konať ústne pojednávanie v tejto veci, bol adresovaný miestnemu obecnému úradu. Práve ten o vydanie povolenia na užívanie vodnej stavby kanalizácie zažiadal. Ako uvádza oznam, ide o verejnú tlakovú kanalizáciu, v ktorej sú splaškové vody odvádzané do domovej zbernej kanalizačnej šachty. „Verejná tlaková kanalizácia z HDPE potrubia bude vedená vedľa miestnej komunikácie v pásme od kraja komunikácie 0,5 – 0,8 m v zelenom pásme,“ uvádza sa v oznámení.

Stretnú sa v marci

Kanalizácia je súčasťou stavby “IVB – 5 rodinných domov“ a Okresný úrad Šaľa aktuálne oznámil, že sa bude ohľadom nej konať ústne pojednávanie aj s miestnym šetrením. Teda obhliadka spomínanej stavby aj s následným pripomienkovaním. Ako uviedla vedúca odboru starostlivosti o životné prostredie z Okresného úradu Šaľa Miroslava Danišová prostredníctvom oznámenia, stretnutie účastníkov kolaudačného konania a miestneho zisťovania bude 8. marca 2018 o 9.00 hod.

Prítomní sa zídu v priestoroch Obecného úradu v Dlhej nad Váhom. Každý z účastníkov konania bude môcť vyjadriť svoju mienku priamo na stretnutí, inak sa na ňu už nebude prihliadať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM