Zlatica Gregorová Samospráva

Členovia komisie v Šali navrhli priority: Mestu osoží generel a opravené cesty

Koncom júna sa zišli aj členovia Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu. I oni mali za úlohu prispieť do Územného plánu mesta.

Ilustračný obrázok k článku Členovia komisie v Šali navrhli priority: Mestu osoží generel a opravené cesty
Foto: Zlatica Gregorová

Cieľom ich schôdzky bolo navrhnúť, čo by bolo potrebné v daných oblastiach v meste uskutočniť v najbližšom období.

S analytikom

Rokovania sa zúčastnil aj dopravný analytik Tibor Schlosser, ktorý má na starosti realizáciu Územného dopravného generelu. S dopravným analytikom členovia komisie prerokovali všetko potrebné.

Prekazený generel

Prvotné aktivity k Územnému dopravnému generelu mesto vyvinulo ešte pred letom. Avšak ani po niekoľkých pokusoch sa nakoniec nekonal. Najprv škrt cez rozpočet urobilo počasie a neskôr ho prekazil nízky záujem brigádnikov o zapisovanie dát. Hlavným cieľom bolo zistiť počet prechádzajúcich áut kvôli novému strategickému dokumentu – generelu, avšak radnica sa stretla s neochotou obyvateľov spolupracovať. Opätovne by sa v plánoch malo pokračovať na jeseň tohto roka. V meste však už dopravu evidujú sčítače a tak časť údajov mesto získa týmto spôsobom.

Členovia komisie sa zišli aj kvôli tomu, aby spoločne prediskutovali investičné aktivity a priority na rok 2019. Podľa zverejnených informácií by bolo potrebné zrekonštruovať cesty a to konkrétne UL. SNP od policajtov po železničnú stanicu, ulice Vajanského, Okružnú, M.R. Štefánika a Boženy Němcovej ako aj ulicu ČSĽA.

Hromadné garáže?

Zaujímavým poznatkom je aj, podľa členov komisie, vytvoriť v meste podmienky pre výstavbu hromadných garáží. Tie sa stavajú prevažne na sídliskách, kde si na jednej ploche pohodlne odparkuje autá viacero ich majiteľov bez toho, aby postávali popri chodníkoch frekventovaných úsekov. Ako návrh prijme mesto, to sa komisári dozvedia o niečo neskôr.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM