Zlatica Gregorová Správy

Cintorín je pripravený na sviatky: Drony už nad ním nelietajú

Drony nad cintorínom v Šali už dolietali. Dôvodom ich vzdušnej činnosti bola jeho pasportizácia, ktorú realizuje mesto Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku Cintorín je pripravený na sviatky: Drony už nad ním nelietajú
Zdroj: TASR

Pomocou dronov mesto zameriavalo všetky hrobové miesta a spevnené plochy. Výsledkom bude vytvorenie komplexnej evidencie hrobových miest. „Dodávateľská spoločnosť aktuálne spracováva získané údaje. Výhody pasportizácie by malo mesto využiť už v priebehu budúceho mesiaca,“ informovala hovorkyňa mesta Alexandra Szabová.

Hlavným pozitívom pasportizácie bude zjednodušenie dostupnosti údajov a tým aj skvalitnenie služieb pre občanov. Služba bude dostupná v kancelárii prvého kontaktu na cintoríne, ale aj na webe mesta, kde si bude môcť záujemca jednoducho a rýchlo nájsť hrobové miesto nebohého.„V prí­pade významných hrobov budú k dispozícii detailnejšie fotografie. Služba prinesie okrem virtuálneho cintorína aj sprehľadnenie evidencie nájmov k hrobovým miestam. Výsledkom bude virtuálny cintorín nielen na webe mesta, ale aj na cintoríne, ktorý jednoduchým spôsobom zavedie k hrobovému miestu. Vyhotovovanie zmlúv a iných administratívnych úkonov bude rýchlejšie a jednoduchšie,“ skonštatovala Szabová.

Obmedzenia pohybu občanov po cintoríne v Šali sa skončili s ukončením preletu dronov. Od dnešného dňa sú obidva cintoríny v Šali aj v mestskej časti Veča otvorené v predĺženom režime od 8. do 22. hodiny, ktorý potrvá do 3. novembra. V tomto čase budú cintoríny osvetlené a na poriadok a bezpečnosť ľudí budú dohliadať posilnené policajné hliadky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM