Zlatica Gregorová Kultúra

BLŠALIAK tentoraz netradične: Akciu spoja so "Zónou bez peňazí" aj s hudbou

Obľúbené podujatia, kde predáte a kúpite všeličo možné pretrvali podnes. Kričiace kofy už možno neuvidíte, o dobré blšáky núdza nebýva.

Ilustračný obrázok k článku BLŠALIAK tentoraz netradične: Akciu spoja so "Zónou bez peňazí" aj s hudbou
Zdroj: TASR

Pouličné predaje s množstvom tovaru nájdete aj v Šali. Ak máte chuť, môžete niečo ponúknuť aj vy.

Blšákoví nástupcovia

Donedávna blšáky organizovalo Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto a teraz ich má pod palcom OZ Blšaliak. Tieto aktivity už členovia združenia prenechali ďalším. A už sa môžete začať tešiť na ich akciu. V sobotu 24. novembra 2018 o 14.00 hod. odštartujú viacero aktivít naraz.

Pre krajšie Vianoce

Ako informujú organizátori, "rozhodli sme sa spojiť tradičný blší trh s ďalšími podujatiami. V ten deň prebehne tradičná novembrová akcia Zóny bez peňazí, ktorá sa koná na celom Slovensku súčasne. Jej cieľom je urobiť krajšie Vianoce prevažne tým, ktorí si ich nemôžu z finančného hľadiska dovoliť.“

V priebehu dňa sa chcú zapojiť aj do Európskeho týždňa redukcie odpadu, ktorá má za cieľ oboznamovať verejnosť o udržateľnom využívaní zdrojov a o odpadoch.

Koncert domácej kapely

Členovia OZ Blšaliak na akcii spolupracujú s Centrom voľného času, Čajovňou na konci vesmíru aj so Zónou bez peňazí a ďalšími.Ako organizátori tvrdia: „Obohacujeme ju o prednášky, divadelné vystúpenia a tvorivé dielne pre deti a všetko to spríjemnia aj hudobné vystúpenia, medzi nimi aj koncert šalianskej kapely The Ausgezeichnet.“

Podujatie sa uskutoční v priestoroch Centra voľného času v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM