Zlatica Gregorová Kultúra

Blíži sa Marec, mesiac knihy: Čo počas neho chystajú v šalianskej knižnici?

Jarný mesiac je známy predovšetkým knihomoľom. Ak k nim patríte aj vy, prečítajte si, čo si pre vás pripravili naše knihovníčky.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Marec, mesiac knihy: Čo počas neho chystajú v šalianskej knižnici?
Zdroj: TASR

Okrem rôznych aktivít sa v tomto období bude konať aj 19. ročník Týždňa slovenských knižníc. Tento rok bude prebiehať od 5. do 11. marca 2018. Využite ho aj vy a nakuknite do priestorov Mestskej knižnice Jána Johanidesa v Šali. Nezabudnite si požičať aj nejakú papierovú spoločníčku. Čo ešte chystajú?

Bude aj amnestia

Ako nám prezradila riaditeľka šalianskej knižnice, Adriana Gerová, ani v tomto roku nebude núdza o tradičné podujatia a zaujímavé akcie. Budú medzi nimi aj „slávnostné zápisy prváčikov, t.j. exkurzie zo šalianskych škôl a škôlok a určite bude súčasťou marca aj Amnestia pre zábudlivcov.“ Pod týmto názvom si môžete predstaviť obdobie, kedy sa všetkým knižným previnilcom odpúšťajú hriechy za vypožičané a dovtedy nevrátené knihy. Zábudlivci ich môžu priniesť osobne bez vyplatenia pokuty alebo ju vložiť do biblioboxu.

Podľa Adriany Gerovej projekt Jednu knihu ročne úspešne napreduje. Pribúda im týmto spôsobom stále veľa nových titulov do knižničného portfólia. A čo plánujú v ďalšom období? „Tento rok realizujeme v spolupráci s Literárnym centrom v Bratislave Cenu a Esej Jána Johanidesa, bude to pravdepodobne najvýznamnejšie podujatie.“

Cudzojazyčná literatúra

Mestská knižnica Jána Johanidesa v Šali disponuje aj cudzojazyčnou literatúrou. Môžete si prísť vybrať spomedzi knižiek, písaných v troch jazykoch. „V knižnici máme zastúpenú literatúru v maďarskom, českom a anglickom jazyku, hlavne na oddelení beletrie. Snažíme sa prispôsobovať potrebám a nárokom čitateľov, ktorí si stále častejšie pýtajú hlavne literatúru v anglickom jazyku. Postupne začneme dopĺňať aj odbornú literatúru v anglickom jazyku, nakoľko aj tá je už v knižnici žiadaná,“ ozrejmila riaditeľka knižnice, Adriana Gerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM